Türkçe Kürt masalları taslak müfredata girdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1-3. sınıf hayat bilgisi, 1-8. Sınıf Türkçe, 1-4. sınıf matematik, ortaokul seçmeli çevre ve bilim dersi ve ortaöğretim Türk dili ve edebiyatı dersi öğretim programlarına ilişkin taslak öğretim programlarını Talim Terbiye Kurulu'nın internet sitesinde kamuoyunun görüşlerine açtı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2015 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Türkçe Kürt masalları taslak müfredata girdi

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU

Öğretmenler, akademisyen, uzman, öğrenci görüşlerinin alınmasının arıdından taslak müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu kararı olarak Milli eğitim Bakanı'nın onayına sunulacak.

Mezopotamya masalları

İlköğretim 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için hazırlanan Türkçe dersi öğretim programında, derse ilişkin ders kitabı hazırlanmasında kullanılabilecek metin önerileri tablo halinde sıralandı. Tabloda, Kitaplar için Yücel Feyzioğlu'nun derlediği masallardan da yararlanılabileceği belirtildi. Almanya'da yaşayan Feyzioğlu, Kürt ve Süryani masallarının da aralarında olduğu Mezopotamya masallarını derliyor.

Feyzioğlu, Kürt ve Süryani masallarının anaokul ve ilkokul çocuklarına Türkçe olarak öğretilmesini ve okutulmasını 19. Milli Eğitim Şurası'nda da önermiş, öneri kabul edilmişti.

Zarifoğlu programda

Taslak müfredatta, Necip Fazıl Kısakürek, Cahit Sıtkı Tarancı, Faruk Nafiz Çamlıbel gibi şairlerin yanı sıra, kitap yazımında Cahit Zarifoğlu'nun şiirlerinden de yararlanabileceği belirtildi. Avcı, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının açılışında ilkokul 2. sınıf öğrencilerine Zarifoğlu'nun şiir kitaplarından bir seçki hediye etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber