Sıcak havalarda yemeğe dikkat

DİYETİSTEN İrem Damancıoğlu, yaz aylarında sıcaklığın hızla artmasının hem insan sağlığı, hem de beslenme üzerinde etkili olduğunu belirterek, "Artan sıcaklıklar nedeniyle kişide tansiyon dengesizliği, yorgunluk, halsizlik ve gün boyu süren uyku hali görülür. Sıvı ihtiyacını karşılamak için günde en az 2 litre su tüketilmelidir" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Haziran 2015 17:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Sıcak havalarda yemeğe dikkat

Atasam Hastanesi'nde görevli diyetisyen İrem Damancıoğlu, sıcaklıkların artması ile birlikte insanların özellikle beslenme konusunda dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. Yaz aylarında sıcaklığın hızla artmasının, hem sağlık, hem de beslenme üzerinde oldukça etkili olduğunu belirten Diyetisyen İrem Damancıoğlu, "Artan sıcaklıklar ve fazla nem, terlemeyle vücutta su kaybının artmasına, beraberinde de elektrolit kaybına neden olur. Bireyde tansiyon dengesizliği, yorgunluk, halsizlik ve gün boyu süren uyku hali görülür. Artan sıvı ihtiyacını karşılamak için günde en az 2 litre civarında su tüketilmesi önemlidir. Serinlemek için tercih ettiğimiz diğer içecekler ise gazlı ve kafeinli içecekler yerine, soda, limonata, ayran, taze sıkılmış meyve suyu, meyvenin kendi tadıyla yapılmış kompostolar ve kefir olabilir" dedi.

Kızartma, kavurma gibi aşırı yağ içeren pişirme yöntemlerinin susuzluk hissini arttırdığını vurgulayan Damancıoğlu, "Bu yöntemler yerine, haşlama, buğulama, ızgara gibi sağlıklı yöntemler kullanılmalı. Yaz mevsiminde vitamin ve mineral içeriği yüksek taze sebze ve meyveler ile tam tahıllara dayalı bir beslenme biçimi daha uygun olacaktır. Omega-3 yağ asitlerini içeren balık, haftada 2 kez tüketilmeli. Aşırı yağlı, şerbetli tatlılar kan şekerini hızla yükseltip aniden düşmesine sebep olacağı için tercih edilmemeli, bunun yerine sütlü hafif tatlılar veya dondurma tüketilmeli" diye konuştu.

Yaz tatilinde, otellerdeki açık büfelerin en tehlikeli alanlar olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber