Kütahya'nın örnek imamı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Aslanapa İlçesi'ne bağlı Emrez Köyü'nün imamı Mehmet Efe, camide kendi çabalarıyla içinde 500'e yakın kitabın bulunduğu bir kütüphane kurdu.

2 yıl önce Emraz Köyü'nde imamlığa başlayan üniversite mezunu Mehmet Efe, amacının 30 hane ve 160 nüfuslu köyde okuma alışkanlığını artırmak olduğunu belirtti. Caminin girişinde kullanılmayan 20 metrekarelik bölümü köy halkına kütüphane olarak hizmete sunun Efe, "Emrez Köyü'ne yaklaşık 2 yıl önce atandım. Caminin giriş bölümündeki odada, kendi imkanlarımızla temin ettiğimiz genel kültür, dini bilgiler, roman ve tarih kitaplardan oluşan eserlerden kütüphane oluşturdum. Kütüphanede şu anda 500'e yakın eser bulunuyor. Okulların açık olduğu günlerde öğrenciler buradan yararlanıyor. Bunun dışında köy halkı da boş zamanlarında kütüphaneye gelerek kitap okuyor. Amacım, okuma alışkanlığını artırmak"dedi.

İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra 4 yıllık İşletme Fakültesi'nden de mezun olan imam Efe, hayırseverler tarafından kütüphaneye bağışlanacak kitapları kabul etmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Kütahya Müftüsü Hüseyin Şimşek de, köye kütüphane kuran Emrez Köyü imamı Mehmet Efe'yi tebrik ederek, uygulamanın diğer meslektaşlarına da örnek olmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber