KESK'in Ankara'daki oturma eylemi sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, toplu görüşmelerin kendileri için bittiğini belirterek "Hükümet, emekçileri, toplu görüşmeler adı altında bir gösteriyle oyalamaya devam ediyor" dedi.

KESK'in Kızılay'da Milli Müdafaa Caddesi'nde dün başlattığı oturma eylemi sona erdi.

Hükümetle memur konfederasyonları arasında devam eden toplu görüşmelerden çekildiklerini bildiren Tombul, Güvenpark'ta KESK üyelerine hitaben bir konuşma yaptı.

Bu yıla kadar yapılan görüşmelerde varılan mutabakatların hiçbirine uyulmadığını, hükümetin verdiği sözlerin hiçbirini gerçekleştirmediğini kaydeden Tombul, "Toplu görüşmeler, toplu oyalamaya dönüştü. Hükümet, 2 milyon kamu emekçisini, gözlerinin içine baka baka oyalıyor. Biz, bu oyalamaya karşı çıkıyoruz. Bu nedenle toplu görüşmeler, bizim için bitmiştir. Ancak mücadelemiz asıl şimdi başlıyor" dedi.

Hükümetin bütçe dengelerini gözetme gerekçesiyle kamu emekçilerini mağdur ettiğini ifade eden Tombul, şunları kaydetti:

"Sizin bütçe dengesi dediğiniz şeyde memur yok. İşçi yok. Çiftçi yok. Sizin bütçe dengesi dediğiniz şeyde IMF parmağı var. Biz de tam olarak bu dengeleri bozmaya geldik. Biz bu hükümetin bütçe dengelerini bozacağız. Biz hükümetle birlikte aile fotoğrafı çektiren konfederasyon başkanlarını orada bıraktık. Biz kendi ailemizin arasına döndük. Kimin gerçek mücadele verdiğini, kimin hükümetle kol kola aile fotoğrafı çektirdiğini herkes gördü. Görüşmeler bizim için bitti. Ancak mücadelemiz asıl şimdi başlıyor."

Tombul'un açıklamalarının ardından, KESK'in 2 gün süren Ankara eylemi sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber