Başhekim mucizesi

Haber Giriş : 25 Ağustos 2006 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zarar ettiği için satılmak istenen Kadıköy'deki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Başhekim Kemal Memişoğlu sayesinde 2 yılda 4.4 milyon YTL kara geçti.

FATİH Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi ya da eski adıyla PTT Hastanesi... Yılda 3.5 milyon YTL zarar ettiği için satılmak istendi... Hasta şikayetleri had safhadaydı... Genel Cerrahi Uzmanı Kemal Memişoğlu, 4 yıl önce hastaneye Başhekim olarak atandı. Hastanenin kötü ?kaderi' bir anda değişti. Memişoğlu, ?otomasyon sistemi' sayesinde hastaneyi standartların üzerine çıkarmayı başardı.

MUAYENE SÜRESİ AZALDI

BAŞHEKİM Memişoğlu, 64 uzman hekim ve 500 personelle çalıştıklarınıı belirterek, şunları söylüyor: ?Otomasyon sistemi bizi rahatlattı. Hastanemiz günde 400-600 hasta ortalamasıyla çalışırken bu sayı bin 600'e çıktı. Yılda ise 350 bin civarında hasta bakıyoruz. Hasta şikayetlerimiz yüzde 80 oranında azaldı. Hatta ?Doktor beni 1 saatten fazla muayene etti' diye şikayet edenler bile oldu. Devlet hastaneleriyle değil özel hastanelerle rekabet edebilecek seviyeye gelmek için çalışıyoruz.'

iSTE O SiSTEM

DR. Memişoğlu, hastanedeki otomasyon sistemini şöyle anlattı: ?Hastamız, ?www. fsmhastanesi.com' adresine girdiğinde ?Kayıt' bölümündeki formu dolduruyor ve provizyon alıyor. SSK durumunu uygunsa, bölüm ve saat seçiliyor. Randevu numarası veriliyor. O numarayla gelip muayene oluyor. Hasta, tahlillerini kağıt almadan yaptırıyor. Tahlille doktor ilgileniyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber