Anadolu Üniversitesi, ABD, Japonya ve Ukrayna'daki bazı eğitim kurumlarıyla yaptığı anlaşmalar kapsamında öğrenci değişim programı başlattı.

Haber Giriş : 01 Mart 2004 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anadolu Üniversitesi, ABD, Japonya ve Ukrayna'daki bazı eğitim kurumlarıyla yaptığı anlaşmalar kapsamında öğrenci değişim programı başlattı.

Avrupa kıtası dışında kalan ülkelerde bulunan eğitim kurumları ile öğrenci değişim anlaşmaları bulunan AÜ, değişim programlarına katılmak isteyen öğrenciler için istenilen belge ve koşulları tespit etti.

Programa hazırlık sınıfı hariç, AÜ'de kayıtlı olduğu programda en az iki yarıyıl eğitimini tamamlamış öğrenciler başvurabiliyor. Öğrenci Değişim Programı'na katılmak isteyen önlisans ve lisans öğrencilerinin genel not ortalaması en az 2.50, lisansüstü öğrencilerinin de 3.00 olması gerekiyor.

Süresi bir veya iki yarıyıl olan değişim programına katılan öğrenci başka bir kuruma transfer olmuş sayılmıyor. Öğrenci, diplomasını yine AÜ'den alıyor. Programa katılmak isteyen öğrencilerin, başvuru belgesi, İngilizce için TOEFL sınavı sonuç belgesi, transkript (Türkçe) ve öğrenim görülen bölümdeki bir öğretim üyesinden referans mektubu alması gerekiyor.

Gerekli belgeleri programın sorumlusu Prof. Dr. Zülal Balpınar'a teslim edecek öğrenciler, ilan edilecek tarihte mülakata alınacak. Değişim programına kabul edilen öğrencilerin, AÜ'ye ait öğrenim katkı payı ile kayıt giderlerine katkı payı ödemelerini yapması gerekiyor. Buna karşılık, karşı üniversiteye ücret ödenmiyor.

Öğrencilerin ''barınma, yiyecek, sağlık sigortası, kitap, ulaşım, cep harçlığı'' gibi harcamalarını kendilerinin karşılaması gerekiyor. Üniversite bu program dahilinde burs vermiyor.

Arizona State University, Tokyo Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi, San Diego Devlet Üniversitesi, Ukrayna Uluslararası Sivil Havacılık Üniversitesi, Houston Üniversitesi'nin dahil olduğu programa katılmak isteyen öğrencilerin 17 Mart'a kadar müracaatlarını yapmaları gerekiyor.

Başvuruların ön elemesinin AÜ Rektörlüğü, kesin öğrenci kabulünün ise karşı üniversite tarafından yapılacağı bildirildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber