Tüketicilere ''asgari tutar ödemesi'' uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler, Banka ve Kredi Kartları Yasasının 24. Maddesine göre kredi kart borcunun en az yüzde 20'sinin 1 Eylül tarihinden itibaren asgari tutar ödemesi olarak uygulanacağı konusunda uyarılarak, harcamalarına dikkat etmeleri istendi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Mart 2006 tarihinde yürürlüğe giren 5464 sayılı Banka ve Kredi Kartları Yasasının 24. maddesine göre, kredi kart borcunun en az yüzde 20'sinin, asgari tutar ödemesi olarak uygulanacağını hatırlattı.

Tüketicilerin yıllardan beri kredi kart ekstresinin yüzde 5-10'u tutarındaki miktarı ödediğini belirten Deniz, ''Borçlarını bir sonraki aya faizlendirerek öteleyen kredi kart kullanıcılarının yasanın bu maddesinden olumsuz etkilenmesinin önüne geçmek için, bu düzenlemenin 1 Eylül 2006 tarihinden itibaren uygulanması yasada yer alıyor'' dedi.

Deniz, asgari tutar ödemesinde yürürlüğe girecek olan yüzde 20'lik yeni oranın, bir çok tüketici bakımından sıkıntılı günlerin habercisi olduğunu belirterek, ''Tüketici bakımından içinde bulunulan çıkmaz, Eylül ayı ekstreleri ile birlikte daha da derinleşecektir'' diye konuştu.

Eylül ayının da yakacak ve eğitim gibi mevsimsel giderlerin olduğu dönem dikkate alındığında, tüketicilerin yeni maddi kaynaklara ihtiyaç duyacağını söyleyen Deniz, şunları dedi:

''Tüketicilere, (Eylül ayına dikkat) diyoruz. Bu ay kredi kart ekstreleriniz için ödeyeceğiniz tutar daha yüksek olacaktır. İlave giderler için yeni kredi kartı almak, içinde bulundukları sorunu çözmeyecek, aksine daha da içinden çıkılmaz hale getirecektir. Bu durumdaki tüketiciler için faiz oranlarının çok daha düşük olduğu tüketici kredisi gibi kaynakların araştırılmasında yarar görüyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber