Memur Sen, Bakan Şahin'in dikkatini çekecek...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2006 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu başkanlığında Sağlık-İş Sendikası toplantı salonunda, sendikanın 81 il temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen toplu görüşmelere ilişkin istişare toplantısında alınan kararlar, basına açıklandı.

Konfederasyonun Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Adnan Şenol,

toplantıda oluşturulan komisyon adına yaptığı açıklamada, gelinen süreçte, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun yetersiz olduğu, acilen ILO ve Uluslararası normlarına uygun, toplu sözleşme ve grev haklarını içeren bir kanun çıkarılması görüşünün mutabakat metninde yer almasının sağlanması yönünde karar alındığını bildirdi.

Geçmiş yıllarda mutabakat metinlerinde yer alan kararların yerine

getirilmediğinin göz önünde bulundurularak, 2006 yılı toplu görüşme mutabakat metninin mutlaka bağlayıcılığının sağlanmasının kararlaştırıldığını da kaydeden Şenol, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Toplu görüşme sürecindeki olumsuz ve yanlı tavır ve davranışlarından

dolayı Kamu İşveren Kurulu Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in dikkatinin çekilmesi kararı alındı. Çalışanların özlük haklarıyla ilgili yapılması gereken iyileştirmeler göz önünde bulundurularak, görüşmelerdeki olumsuzluklara rağmen 2006 yılı toplu görüşmelerine bugüne kadar Memur Sendikaları Konfederasyonu olarak devam edilmiştir, ancak Kamu İşveren Kurulunun teklif edeceği çalışanları tatmin etmeyen hiçbir ücret artışı teklifinin altına imza atmayacağımızın kesinlikle bilinmesine, kamuoyu önünde ilan ediyoruz.''

-AKSU SORULARI YANITLADI-

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da kararların açıklanmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aksu, ''Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in dikkatinin çekilmesi'' kararına ilişkin soru üzerine, şunları şöyledi:

''Mehmet Ali Şahin Bey, 1. ve 2. gün 2. toplantılarında Kamu-Sen Genel

Başkanı ile el ele kol kola kamuoyu önünde basın açıklaması yapmışlardır. Memur-Sen olarak bizlerin Sayın Bakanla veya başka sendika başkanlarıyla bu şekilde fotoğraf çektirme diye ne böyle bir talebi ne de böyle bir hevesi vardır. Hevesli olanlar gitsinler fotoğraflarını çektirsinler. Ancak Sayın Şahin'in sadece bir konfederasyonu muhatap alıp, KESK ve Memur-Sen'i muhatap almaması bizleri gerçekten üzmüştür. Başbakanlık girişinde ve çıkışında ondan sonraki 2

toplantıda da kendisini sert biçimde eleştirmiştik. İl temsilcilerimiz bunu dile getirdiler. Bizim gerçekten kamuoyuna duyurduğumuz tepkilerin çok daha ilerisinde tepkilerini kendisine iletmemizi ve Sayın Şahin'in yaptığı bu hareketin yanlış olduğunu, bir konfederasyonu yetkili görüp, diğerlerini görmemesinin kendisinin bağımsızlığına gölge düşürdüğünü, arkadaşlarımız burada ifade ettiler.'' Aksu, ücret artışı taleplerine ilişkin soruyu ise ''Bizim taleplerimiz gayet açık bunlar kamuoyuyla paylaşıldı. Ama öncelikle yarın bakanlar kurulundan ne çıkacak, Salı günü önümüze nasıl bir metin gelecek... O metin geldikten sonra biz kararımızı belirteceğiz. Ancak bizleri tatmin etmeyecek makul seviyede görmediğimiz hiçbir karara imza atmayacağımızı buradan bildiriyoruz'' şeklinde yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber