MEB'e maddi destek sağlayan Dünya Bankası, ortaöğretim müfredatlarının hazırlanma yönteminin yeniden düzenlenmesini istedi.

Haber Giriş : 02 Mart 2004 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'e maddi destek sağlayan Dünya Bankası, ortaöğretim müfredatlarının hazırlanma yönteminin yeniden düzenlenmesini istedi.

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın, önümüzdeki yıl uygulamaya başlayacağı 270 milyon dolarlık Ortaöğretim Projesi'ne 200 milyon dolarlık katkı öngören Dünya Bankası, başta ortaöğretimin 12 yıla çıkartılması ve rehberlik sisteminin yeniden düzenlenmesi yönündeki şartlarına, program-müfredat geliştirmeyi de ekledi.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın (TTK) program geliştirme faaliyetlerini yeterli görmeyen Dünya Bankası, program geliştirmeye, Bakanlık'ta araştırma yöntemleriyle alan çalışması yapan birimlerin de eklenmesini istedi.

SADECE TTK İLE OLMAZ
Dünya Bankası, "eğitim-öğretim ile ilgili alanlarda araştırma yapmak, sonuçlarına göre alternatif çözümler geliştirmek ve önermek" görevlerini yürüten Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGED) ile çıraklık, mesleki ve teknik eğitim alanında faaliyetler yürüten Mesleki ve Teknik Eğitim Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nin (METARGEM), müfredat geliştirme çalışmalarına mutlaka katılması gerektiğini söyledi.

Dünya Bankası'nın söz konusu şartı üzerine, MEB de program geliştirmeye artık ağırlıklı olarak EARGED ve METARGEM bünyesinde yürütmeyi kararlaştırdı. Bu amaçla oluşturulacak 4 genel ve 10 mesleki eğitim çalışma grubunda, şube müdürlüklerindeki program geliştirme uzmanları ile pilot okul personelinden seçilecek 10 kişi yer alacak.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber