Toplu görüşmelerin 6. turu yarın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikaları ile Hükümet arasındaki toplu görüşmelerde sona gelinirken, taraflar yarın, 2006 yılı enflasyon kayıplarının karşılanması ve memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konularını karara bağlamaya çalışacak.

Görüşme, Başbakanlık yeni binada saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Genel bütçeye yük getirmeyen taleplerin değerlendirilmesi beklenen görüşmede, daha önceki 5 turda ele alınan konular mutabakata varılan ve varılamayanlar olarak netleştirilecek.

Memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zamlarla ilgili yürütülecek müzakerelerde, bugün toplanacak Bakanlar Kurulundan çıkması beklenen karar belirleyici olacak.

Hükümet, memur maaşlarına gelecek yılın birinci ve ikinci altı ayları için yüzde 2'şer oranında zam yapmayı önermiş, olası enflasyon farkını da maaşlara yansıtmayı taahhüt etmişti.

Konfederasyonlar, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümetin kabul edilebilir bir teklif getirmesini talep ediyorlar.

Toplu görüşmeleri tıkamaması için toplu görüşmelerin sonuna bırakılan enflasyondan kaynaklanan 2006 yılı kayıplarının nasıl giderileceği konusunun da yarın netleştirilmesi planlanıyor.

KESK, "masadan sonuç çıkmadığı, çıkan sonuçlara uyulmadığı" gerekçesiyle 4. turda toplu görüşmelerden çekilmişti.

30 Ağustosa kadar tamamlanması gereken toplu görüşmeler sonunda anlaşma sağlanamazsa, taraflardan biri 3 gün içinde Uzlaştırma Kurulunu toplantıya çağırabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber