Hükümet, kamu personel rejimi kapsamında kamu çalışanlarına performansa göre ücret politikası hazırlığı yapıyor.

Haber Giriş : 02 Mart 2004 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, kamu personel rejimi kapsamında kamu çalışanlarına performansa göre ücret politikası hazırlığı yapıyor.

Performansa göre ücret sisteminin esasları da belli olmaya başladı. Performans değerlendirmesinin ölçeği sicil puanları olacak.

Hükümet, kamu personel rejimini değiştiriyor. Değişiklikle birlikte, kamu çalışanlarına performansa göre ücretlendirme uygulamasına geçilecek. Kanunun taslak çalışmaları tamamlandı. Son rötuşların ardından konunun Bakanlar Kurulu'na gelmesi bekleniyor.

Yapılan taslak çalışmalara göre memurların yeterliliklerinin tespitinde, yükselmelerinde, emekliye ayırma veya görevle ilişiklerinin kesilmesinde özlük ve sicil dosyaları başlıca dayanak olacak. Sicil notu ise ?performans ücreti'ni etkileyecek. Performans ücreti, memurların en son sicil dosyalarındaki nota göre belirlenecek. Bu kapsamda, en son düzenlenen sicil raporlarına göre sicil notu ortalaması 60-75 olanlara aylık ücretleri tutarının yüzde ikisi oranında fazla ödeme yapılacak. Notu, 76-89 olanlara aylık ücretleri tutarının yüzde 4'ü, sicil notu 90-100 olanlara aylık ücretleri tutarının yüzde 6'sı performans ücreti olarak ödenecek. Söz konusu uygulama kamu personel rejiminin hayata geçmesi ile gerçekleşecek.

Öte yandan hükümet döner sermaye payı ve kurumsal ödemeler konusunda da yeni kanuni düzenlemeye gidiyor. Döner sermayeli kurumlar ve kuruluşlarda görev yapan memurlar ve diğer kamu görevlilerine döner sermayeden ödemelere devam edilecek. Fakat bir ayda yapılabilecek pay ödemesi ilgilinin aylık ücretinden fazla olamayacak. Bir takvim yılında personele dağıtılacak döner sermaye pay ödemelerinin yıllık toplamı, elde edilen döner sermaye gelirlerinin toplamının yüzde 30'unu geçemeyecek.

Memur ve kamu görevlilerine yaptıkları görevin önem, sorumluluk ve niteliği, görev yerinin özelliği, hizmet süresi, kadro unvanı, derecesi, eğitim seviyesi gibi hususlar da göz önüne alınarak ek ödeme yapılabilecek. Fakat, bu ek ödemeler aylık ücretten fazla olamayacak. Bu kapsamda döner sermaye ödemesinden yararlananlar ek ödemeden, ek ödemeden yararlananlar ise döner sermaye ödemesinden yararlanamayacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber