BASK, Başbakanlık önünde eylem yaptı

Haber Giriş : 29 Ağustos 2006 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bagimsiz Kamu Çalisanlari Sendikasi'na (BASK) üye memurlar, toplu görüsmelerin yapildigi Basbakanlik binasinin önünde eylem yaptilar.

BASK üyesi memurlar BASK Genel Baskani Resul Akay gelinceye kadar Basbakanligin önünde oturdular. 'Sadaka degil toplu sözlesme', 'Hükümet zammini al basina çal' 'Sari sendika istemiyoruz' sloganlari atan memurlar, BASK Genel Baskani Akay geldikten sonra toplu görüsme sürecinde toplamis olduklari yüzde 4 zam karsiti imzalariiçeren dilekçeyi Basbakanliga verdiler.

Resul Akay, yüzde 4'lük zam önerisinin hükümet adina utanç verici oldugunu kaydederek, 'Hükümet utanmalidir' dedi. Akay, kazanilmis haklar güvence altina alinmadigi taktirde bu toplu görüsmelerin hiçbir anlam ifade etmeyecegini belirterek, görüsmeleri tamamen yok sayacaklarini söyledi.

Hükümetin diyalog taleplerini reddetmesi nedeniyle bu eylemi yaptiklarini belirten Akay, 'Bu eylemin sorumlusu Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Mehmet Ali Sahin'dir' dedi. Akay, hükümetin memurlarin, emeklilerin, isçilerin durumunu düzeltecegim demesine karsin bu kesimlerin dünü arar hale geldiklerini söyledi. Akay, toplu görüsmelere katilan sendikalara yönelik olarak da 'Siz çalisanlarinizin taleplerini karsilayarak san ve seref sahibi olabilirsiniz. Aksi takdirde sizi is yerlerinde rahat dolastirmayiz' dedi.(

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber