Belediye başkanı at yarışlarına güvenince...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2006 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ'ın Yurtbaşı beldesinde Türkiye Jokey Kulübünce (TJK) düzenlenen at yarışlarından gelecek paraya güvenen belde belediyesi, TJK'nın Elazığ ile Bursa'da aynı gün altılı ganyan oynatılması yönünde karar vermesi nedeniyle zor günler yaşıyor.

Yurtbaşı Belediye Başkanı Mustafa Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TJK tarafından hazırlanan Elazığ yarış programının 21 Ağustosta başladığını, programa göre Elazığ'da yarışların 12 hafta süreceğini söyledi.

Program uyarınca aynı gün Bursa'da da yarış düzenlendiğini, ancak altılı ganyan oyununun sadece Elazığ'da oynatılmasına karar verildiğini belirten Ergin, Elazığ'daki ilk yarış sonrasında Bursa'daki atçıların TJK'dan ek yarış talebinde bulunduklarını ifade etti.

Bu kentteki at sayısının çok olması nedeniyle ek yarış talebini kendilerinin de olumlu bulduğunu bildiren Ergin, şöyle konuştu:

"Bursalı atçıların isteği üzerine, Yüksek Komiserler Kurulu bu kente ek yarış verilmesine karar verdi. Elazığ'da 21 Ağustosta koşulan ilk yarışlarda verilen altılı ganyan ikramiyesinin 678 bin YTL olması üzerine, aynı kurul 'Elazığ hipodromu zarar ediyor' diye rapor verdi. Burası yeni bir hipodrom.

Verilen ikramiye buna göre çok iyi. Ama verilen rapor doğrultusunda TJK, Elazığ ile aynı gün Bursa'da da altılı ganyan oyununun oynanmasını kararlaştırdı. Böyle olunca yarışseverler, Bursa altılı ganyan yarışlarını oynamaya başladılar. Bu bize yapılan haksızlıktır."

'BAKANLIK ALEYHİNE DAVA AÇACAĞIZ'

Elazığ ve Bursa'da birlikte altılı ganyan oynatılmaya başlanmasıyla Elazığ'da dağıtılan ikramiyenin 678 bin YTL'den 103 bin YTL'ye düştüğünü bildiren Ergin, Bursa'nın ise 880 bin YTL ikramiye dağıttığını, arada yüzde 17'lik gibi küçük bir farkın ortaya çıktığını söyledi.

İki ilde birden altılı ganyan oynanması nedeniyle kayıpları olduğunu belirten Ergin, şunları kaydetti:

"Biz yatırımlarımızı ve bütçemizi yarış gelirlerine göre hazırladık.

Piyasaya 800 bin YTL borcumuz var. Birçok yatırımımız var. Bu yatırımlarımızı at yarışlarından gelecek paraya güvenerek hazırladık. TJK'nın, Elazığ'ın yanı sıra Bursa'da altılı ganyan oynatılması yönünde verdiği kararla haksızlığa uğradık.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı aleyhine dava açacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber