Türk Eğitim Sen, öğretmen atamalarını dava etti

Haber Giriş : 30 Ağustos 2006 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen, '2006-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu'nun '4.4.1 Tercihler' başlığı altındaki 'Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına sözleşmeli öğretmen olarak atanmak istiyorum ve tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına kadrolu ya da sözleşmeli öğretmen olarak atanmak istiyorum' seçeneklerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'a başvurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, 10 bini kadrolu 7 bini sözleşmeli toplam 17 bin öğretmenin atamasını dün Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de bulunduğu bir törenle gerçekleştirdi.

Türk Eğitim-Sen, bakanlığın öğretmen atamalarını gerçekleştirirken yine hakka ve hukuka aykırı davrandığını belirterek, şunlara yer verildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı hem kadrolu hem de sözleşmeli öğretmen lamını aynı dönemde aynı atama kılavuzundan yapmıştır. Bu nedenle sözleşmeli öğretmen ataması asal atama şeklinde algılanmakta ve uygulanmaktadır. Oysa sözleşmeli öğretmen alımı kadrolu öğrenme atama dönemi dışında doğabilecek öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere başvurulan bir yöntem olabilir. Zira kanun öğretmenlerin, öncelikle kadrolu olarak atanmasını öngörmektedir. Ancak kılavuzda belirtildiği şekliyle, sözleşmeli öğretmen veya kadrolu öğretmen olarak atama arasında hukuki olarak bir fark yok gibidir. Bu uygulamaya seyirci kalmamız söz konusu olmadığından, sendikamız yargıya başvurmuştur"

zAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber