Bahçeli, kapıyı aralık bırakacak

Başbakan Davutoğlu ile salı günü görüşecek olan MHP lideri Bahçeli'nin, ilk adresler olarak CHP ve HDP'yi göstereceği, kırmızı çizgilerini anlatacağı belirtildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Temmuz 2015 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeli, kapıyı  aralık bırakacak

Önder Yılmaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salı günü görüşmeye gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na koalisyon için CHP ve HDP'yi ilk adres olarak gösterecek. MHP'nin durduğu yeri kesin bir dille anlatacak olan Bahçeli, "Çözüm süreci sonlanmalı, 17-25 Aralık yolsuzluklarının hesabı sorulmalı, Cumhurbaşkanı anayasal sınırlara çekilmeli" şartlarını sıralayacak. Bahçeli, diğer partilerden olumlu sonuç alamamaları ve MHP'nin kırmızı çizgilerini kabul etmeleri halinde koalisyona girebileceklerini ifade edecek.

Denk heyet

MHP kulislerinden yansıyan ilk bilgi, Davutoğlu heyetinde hangi makamı temsil eden isimlerle gelirse o isimlerle karşılama yapacağı yönünde. Buna göre Bahçeli'nin görüşme heyetini, bir TBMM Grup Başkanvekili, MHP Genel Sekreteri ve karşı heyet sayısı kadar genel başkan yardımcısından oluşturması bekleniyor.

Kapı aralık bırakılacak

Bahçeli'nin koalisyon konusunda bugüne kadar kamuoyuna açıkladığı görüşlerini aynen Davutoğlu'na aktaracağı MHP yöneticileri tarafından dile getiriliyor. Koalisyonda uyuma dikkat çekecek olan Bahçeli'nin geçmişteki koalisyonlardan örnekler vereceği, bu doğrultuda ilk ortaklık arayışının Ak Parti, CHP ve HDP arasında olması gerektiğini işaret edeceği vurgulanıyor. Ak Parti-HDP, Ak Parti-CHP ve Ak Parti-CHP-HDP seçeneklerinin denenmesini isteyecek olan Bahçeli'nin, MHP'nin neden ayrık duruş sergilediğini ise kırmızı çizgilerini anlatarak açıklayacağı ifade ediliyor. "Çözüm süreci sonlanmadan, 17-25 Aralık yolsuzluklarından ucu kime dayanırsa dayansın hesap sorulmadan, Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasal sınırlarına çekilmeden" MHP ile bir koalisyon kurulamayacağını, millete meydanlarda bu yönde söz verdiğini dile getirecek olan Bahçeli, kapıyı ise tam kapatmayacak.

İlk koalisyon adresleri olan CHP ve HDP'den sonuç alınamaması halinde sıraladığı üç ön şartı gündeme getirecek olan Bahçeli'nin bu taleplerinin Ak Parti Genel Başkanı sıfatını taşıyan Davutoğlu'nun bağımsız bir siyaset izlemesini kolaylaştırıcı olacağına da vurgu yapacak. Kırmızı çizgilerinin kabul edilmesi halinde ikinci tur görüşmelerde koalisyonu müzakere edebileceklerini belirtecek olan Bahçeli, bu durumda MHP'nin ülkeyi kaosa, krize ve kardeş kavgasına sürükleyecek bir tutumdan kaçınarak hükümete girme fedakarlığını gösterebileceğini ifade edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber