Yatağan Termik Santral Müdürü, keşfe gelen hakimi tesisten içeri sokmadı, gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2006 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yatağan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Kâmil Çolak, keşifte bulunmak üzere Yatağan Termik Santrali'ne giden hakim ve beraberindeki avukatların santrale girişine izin vermeyen santralin teknik müdürünü gözaltına aldırdı.

Muğla'nın Yatağan İlçesi adliyesinden bir asliye hukuk hakimi beraberinde bulunan avukatlarla Yatağan Termik Santrali'ne keşfe gitti. Avukatların talepleri doğrultusunda santrale giden hakim ve beraberindeki keşif heyeti kapıda görevli güvenlik görevlileri tarafından santrale sokulmadı.

Bu gelişme üzerine adliyeye dönen hakim, konuyu savcıya intikal ettirince Yatağan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Kamil Çolak, polise talimat vererek, hakim ve keşif heyetinin santrale girişine izin vermediği iddia edilen Yatağan Termik Santrali Teknik Müdürü H.S'yi gözaltına aldırdı.

Geceyi emniyette geçiren H.S, sabah saatlerinde sağlık kontrolü için sağlık ocağına götürüldü.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven , şunları söyledi:

"Hakim heyet, avukatlarla birlikte santralde tespit yapmaya gitmiş. Asliye hukuk hakimini içeriye almak istememişler. Bir hakimi içeriye almamak mümkün mü? Güvenlik engeliyle karşılaşan hakim ve heyet keşif yapmadan geri dönmüş. Yargıya bir mukavemet var. Bir hakimin, savcının içeriye alınmaması mümkün mü?

Hakim, adliyeye geldiğinde olayı Yatağan Cumhuriyet Başsavcımıza intikal ettiriyor. Savcımızda hakim ve heyetin santrale girişine izin vermeyen müdürü gözaltına aldırıyor. Bu engelleme olmasa hakim ve heyet 10-15 dakika sürecek olan keşiflerini yapıp gideceklerdi."

Gözaltına alınan zanlının, ifadesinin ardından TCK'nın 265/1-2'in maddelerinde yer alan "Görevi yaptırmaya engel olmak suçundan adliyeye sevk edileceği öğrenildi."

Yatağan Termik Santrali İşletme Müdürü Aziz Tığ ise "Bu konuda benim açıklamada bulunmağa yetkim yok" dedi.

KEFÂLETLE SERBEST BIRAKILDI

Santral Teknik Müdürü, öğle saatlerinde 15 bin YTL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

H.S., nöbetçi savcı tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme H.S'nin 15 bin YTL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.


Yatağan Termik Santrali müdürü serbest

Yatağan Cumhuriyet Başsavcısı Vekili tarafından gözaltına aldırılan Yatağan Termik Santrali Teknik Müdürü 15 bin YTL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yatağan Termik Santraline keşfe gelen hakim, avukat ve keşif heyetinin santrale girişine izin vermediği ve görevlilere mukavemet gösterdiği iddiası ile gözaltına alınan Yatağan Termik Santrali Teknik Müdürü H.S. nöbetçi savcı tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme H.S'nin 15 bin YTL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber