Hakkari'ye 44 doktor atandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2006 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Mecburi Hizmet Uygulaması kapsamında Hakkari'ye 15'i uzman, 29'u pratisyen olmak üzere toplam 44 doktor ataması yaptı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Rüstem Zeydan, son atamalarla birlikte il genelindeki uzman doktor sayısı 54'e ve pratisyen doktor sayısının ise 82'ye yükseldiğini dile getirdi.

Doktor sıkıntısı çeken Hakkari'ye atanan doktorların kısa sürede gelip görevlerine başlayacağını söyledi. Zeydan, Hakkari gibi diğer doğu illerinde de vatandaşların daha iyi hizmet alması için bakanlık olarak gerekeni yaptıklarını vurguladı.

Yapılan atamalarda bazı doktorların kente gelmeden istifa ederken, Sağlık Bakanlığı doğu illerindeki sağlık sorunlarının ortadan kaldırmak için üst üste doktor ataması yapıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın doktorlar için Mecburi Hizmet uygulaması ile 30 Haziran 2006 tarihinde çekilen 6'ncı Devlet Hizmet Hükümlülüğü kurası sonucunda, Hakkari'ye 15 uzman ile 4 pratisyen doktor atanmıştı. Gelen bu doktorlarla birlikte kent genelindeki uzman doktor sayısı 39, pratisyen doktor sayısı da 53'e yükselmişti.

Bakanlığın son kurasında ise Hakkari'ye 15'i uzman olmak üzere toplam 44 doktor ataması daha gerçekleşti. Bu atamalarla birlikte yıllardır doktor sıkıntısı çeken Çukurca ilçesine ve Bağışlı Köyü Sağlık Ocağı'na 1 ve hiç doktor yüzü görmeyen merkez Geçitli Köyü'ne de 1 doktor atanması yapıldı.

Yapılan son atamalarla birlikte Hakkari genelinde uzman doktor 54'e, pratisyen doktor sayısı da 82'ye yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber