Açıköğretim Lisesi öğrencileri için tek ders sınavı 9 Eylül'de yapılacak

Haber Giriş : 01 Eylül 2006 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversiteyi kazanıp, bir dersten sınıfta kalan açıköğretim lisesi öğrencileri için tek ders sınavının 9 Eyül'de Ankara'da yapılacağını açıkladı. Bakan Çelik, bu yıl 5 ilde başlatılan e-kayıt sisteminin önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye geneline yayılacağını da kaydetti.

Asya Termal Tesisleri'nde düzenlenen 2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Bakan Çelik, e-kayıt sistemine sınavla öğrenci alan liseler dışındaki tüm liselerin dahil edileceğini söyledi. Bu yılki pilot uygulamalardan olumlu sonuçlar alındığını belirten Çelik, il milli eğitim müdürlerine "Önümüzdeki yıl bunu ilköğretimde bırakmayıp sadece sınavla öğrenci alan liselerin dışındaki liselere yayabiliriz. Lütfen hazırlıklarımızı bu yönde yoğunlaştıralım" diye seslendi.

Bakan Çelik, eğitim ile ilgili popülist yaklaşımlardan uzak durduklarını belirterek, 8 öğrencisi bulunan çok programlı liseler olduğuna işaret etti. Sözkonusu liselerin yıllardır üniversiye tek bir öğrenci sokamadıklarına dikkat çeken Bakan Çelik, "Bunlar derme çatma; okul demeye bin şahit gereken okullar" diye konuştu.

Bakan Çelik, konuşmasında ortaöğretim pansiyonlarına kayıt yaptıran öğrencilerle ilgili haberlere de değindi. Tükiye genelinde 600 yatılı ilköğretim okulu bulunduğunu belirten Bakan Çelik, bu okullardaki öğrencilerin yüzde 99'unun kırsal kesimden geldiğine işaret etti. Okulla kayıt yaptırmakla pansiyona kayıt yaptırmanın birbirinden farklı şeyler olduğunu vurgluyan Bakan Çelik, "İnsanları istemediği okula kayıt ettirmenin kimsenin hakkı yok. Bu öğrenciler, 'Ben yukarıdaki tercihlerime yerleştirilmemem durumunda herhangi bir pansiyona yerleştirilmek isiiyorum' seçeneğini işaretleyen öğrenciler. Öğrenci erkek teknik eğitim genel müdürlüğünün pansiyonunda kaldı diye erkek teknik okuluna gitmek zorunda değil. Bu pansiyonda kalırken, genel liseye gidebilir" şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında gazetecilerle sohbet eden Bakan Çelik, üniversiteyi kazanıp, bir dersten sınıftan kalanlar için tek ders sınav hakkı verdiklerini hatırlattı. Açık öğretim lisesi öğrenicilerine tek ders sınavlarının 9 Eylül'de Ankara'da merkezi sistemle yapılacağını açıklayan Çelik, öğrencilere katılacak öğrencilerden 20 YTL alınacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber