CHP'den MYK'ya: Görüşmemiz olumlu geçti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu'nda üyelere; Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün CHP'ye yaptığı koalisyon görüşmesi ziyaretinin olumlu bir havada geçtiği aktarıldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Temmuz 2015 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'den MYK'ya: Görüşmemiz olumlu geçti

MERİÇ TAFOLAR

Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmede üyelere; Başbakan Davutoğlu'nun önceki gün CHP'ye yaptığı koalisyon görüşmesi ziyaretinin olumlu bir havada geçtiği aktarıldı. Kılıçdaroğlu'nun, "Arkadaşlar dün (önceki gün) özel gündemli bir MYK toplantısı yaptık. Bir daha bu konuyu değerlendirmemize gerek yok" sözleriyle konu anında kapandı. Toplantıda, Davutoğlu'nun MHP ve HDP görüşmelerinin ardından kararlaştırılan heyetlerin temas kurması konusu değerlendirildi.

'Kendisi geciktirdi'

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün bir iftar yemeğinde kullandığı, "Türkiye'nin en önemli meselesini Meclis'teki sandalye dağılımının kendilerine sağladığı avantajı, kaprise, hatta şantaja dönüştürerek çözümsüzlüğe sürükleyenlere sorumluluklarını hatırlatmaya ve hatırlamaya davet ediyorum. Asla milli iradeye gidiş, milli iradeye müracaat bizler için hiçbir zaman bir israf değildir. Milletimizin sabrı ve tahammülü giderek azalıyor. Tüm siyasi partilerimizden, yeni hükümetin kuruluşuna olumlu katkı vermeleriyle ilgili beklentimi bir kez daha tekrarlıyorum" sözleri değerlendirildi.

Bu sözlerin eleştirildiği toplantıda, "Erdoğan görevi geç vererek, görüşmelerin başlamasını geciktirdi. Şimdi sabır ve tahammülden nasıl bahseder" değerlendirmesi yapıldı. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın sözlerine, "sadece" gülmekle yetindi ve yorum yapmadı.

Alınan bilgilere göre, toplantıda KCK'nin ateşkesin sona erdirildiğine ilişkin açıklaması ve Ardahan'da meydana gelen saldırı da değerlendirildi. Bu konuda önümüzdeki hafta toplantıya geniş kapsamlı bir sunum yapılması kararlaştırılırken, bir MYK üyesinin ateşkesin sonlandırılması kararının hemen ardından gelen saldırı haberlerine ihtiyatla yaklaşılması gerektiğine işaret ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber