Sahte AKP'li vekiller baltayı taşa vurdular

Haber Giriş : 03 Eylül 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dört AKP'li milletvekilinin adını kullanarak bazı muhtar ve yakınlarından yaklaşık 30 bin YTL alan Ali Rıza Karaca (38) ve Halil İbrahim Erbay (28), aynı dolandırıcılığı AKP Eskişehir Milletvekili Muharrem Tozçöken'in de adını kullanarak yapmaya kalkınca yakalandılar.

ALİ Rıza Karaca, Uşak Milletvekili Ahmet Çağlayan, Burdur Milletvekili Mehmet Alp, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya adıyla bu milletvekillerinin bölgelerindeki köy muhtarlarını arayarak "Köy Hizmetleri'ne geçici işçi alıyoruz. İşe girmek isteyen varsa adlarını bildirsin" vaadinde bulundu. Çeşitli miktarlarda da para talep etti. Kütahya'da oturan Ali Rıza Karaca, muhtarları Ankara'ya davet ederek buluşma noktalarına gelmelerini istedi. Bu arada kiracısı olduğu öğrenilen Halil İbrahim Erbay'ı da Ankara'ya göndererek muhtarlardan parayı aldırdı.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ

İki kafadar, en son AKP'li Muharrem Tozçöken'in seçim bölgesi Eskişehir'de aynı yöntemle çalışmaya başladı. Ancak eski emniyet müdürü olan Muharrem Tozçöken, kendi adına muhtarlardan para toplandığını öğrenince Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bağlantı kurduğu muhtarlar aracılığıyla Erbay'ı Ankara'da, Karaca'yı ise Kütahya'da gözaltına aldı.

KİRACIM İFTİRA ATIYOR

Polis tarafından sorgulanan zanlılardan Ali Rıza Karaca'nın hakkındaki iddiaları reddettiği, Halil İbrahim Erbay'ın ise suçunu itiraf ettiği öğrenildi. "Unvan gaspı ve nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen zanlılardan Karaca, "Devletin vekili benim gibi çapulcu mu olur? Bakın bana iftira atana, takım elbise giyiyor. Ben asgari ücretle çalışan biriyim. Bu adam benim kiracımdı ve bana iftira atıyor" diye konuştu. Bir müsteşarın adını kullanarak dolandırıcılık yaptığı belirlenen ikilinin, 2004 yılında da aynı yöntemle suç işlediği ve bir süre tutuklu kaldığı ortaya çıktı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber