Başbakan Erdoğan: Kaymak takımı da 'konducu'

Haber Giriş : 03 Eylül 2006 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, İstanbul Boğazı'ndaki çarpık yapılaşmaya neden olanları 'kaymak takımı' olarak niteledi ve gecekondu yapan zihniyetle aynı zihniyette olduklarını söyledi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Boğaz'daki çarpık yapılaşmanın gecekondulardan daha masum olamayacağını belirterek, "Kaymak takımı kusura bakmasın. O gecekonduları yapan zihniyet neyse, onun da zihniyeti budur. Boğazı daha iyi görebilmek için kat çıkılarak, o güzellikler yok ediliyor" dedi. Başbakan Erdoğan, dün İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafının "İstanbul'a Göçün Yönetimi" konulu seminerine katıldı. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde İstanbul'a vize uygulaması fikrini getirdiğini anımsatan Erdoğan, o dönemde kendisine karşı olanların şimdi bunu doğru bulduklarını ancak atı alanın Üsküdar'ı geçtiğini söyledi. Erdoğan, İstanbul'un vizyon kent olduğunu, tarihten bugüne ve yarına Türkiye'nin imajı olduğunu belirtti.

GECEKONDU YIKTIK

Kendi Belediye Başkanlığı döneminde olduğu gibi şimdide de gecekondulara ve kaçak yapılara izin vermediklerini belirten Erdoğan şunları söyledi: "Ankara'da son dönemde 10 bin gecekonduyu yıktık. Başkentte elden gidiyordu. Ankara'ya girdiğinizde protokol yolunun sağında ve solunda sizi gecekondular karşılıyordu. Bunları yıktık. bunların içinde AKP'ye oy verenlerde vardı.

ÇARPIK YAPILAŞMA

Boğaz'daki çarpık yapılaşma, gecekondudan daha masum olamaz. Ağır konuşuyorum, kaymak takımı kusura bakmasın, o gecekonduyu yapan zihniyet ne ise onunda zihniyeti budur. Nasıl bir çatı katı daha araya katarız, nasıl bir kat daha yukarıya çıkarız, güya Boğaz'ı daha yüksekten nasıl görürüm, derdindeler. Boğaz'ı daha iyi görebilmek için kaçak kat çıkıp o güzelikleri yok ediyorlar.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber