Bir gecede 13 araç yaktılar

Suruç'taki saldırıyı bahane eden terör örgütü Kars'ta yol kesip 13 aracı ateşe verdi. Teröristler, güvenlik güçlerinin operasyon başlatması üzerine gecenin de karanlığından yararlanarak kaçtı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Temmuz 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir gecede 13 araç yaktılar

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki kanlı saldırıyı bahane eden teröristler yol kesip 13 aracı ateşe verdi. Erzurum-Kars-Iğdır karayolunda dün gece saatlerinde 30'a yakın silahlı terörist, yol kesti. Kars'ın Kağızman ilçesine 20 kilometre mesafedeki Çayarası köyü Gavalık Tepe mevkisi yakınlarında araçları durduran teröristler, sürücüleri araçlarından indirerek, örgüt propagandası yaptı. Daha sonra 8 TIR, bir LPG tankeri, 2 pikap ve 2 otomobili ateşe veren teröristler, güvenlik güçlerinin operasyon başlatması üzerine gecenin de karanlığından istifade ederek kırsal alana doğru kaçtılar. Kars merkez ve Kağızman'dan bölgeye sevk edilen 4 itfaiye ekibinin yaklaşık 2 saatlik çalışmasının ardından araçlardaki yangın söndürüldü. Yanan araçların yolu kapatması nedeniyle 50'ye yakın araç yolda mahsur kaldı. Durdurdukları yolcu otobüslerindeki yolculara da terör örgütü propagandası yapan teröristlerin, bazı otobüslerin bölgeden geçmesine izin vermediği, Iğdır'dan İstanbul'a giden birini geri döndürdüğü öğrenildi.

"ÖZELLİKLE TIR YAKACAĞIZ"

Olayın görgü tanığı bir otobüs şoförü, yollarının eli silahlı kişiler tarafından kesildiğini belirterek, "Araç yolcu otobüsü olduğu için biraz geri çıkarmamızı istediler, biz de geri çıktık. Daha sonra tırları ateşe verdiler, yaktılar" dedi. Teröristlerce aracı yakılan tır şoförlerinden biri de eli silahlı grup tarafından durdurulduğunu ifade ederek, "Telefonlarımızı ve kimliklerimizi elimizden aldılar. 'İnin araçtan' dediler, herkesi indirdiler. 'Biz araç yakacağız, özellikle TIR yakacağız' dediler. Sonra da araçlarımızı yaktılar" diye konuştu. Bir diğer tır şoförü de aracının kayısı yüklü olduğunu kaydederek, yaşadıklarını "(TIR şoförleri ayrılsın) dediler. Bizi aşağıda derenin dibine topladılar, sonra da araçlarımızı ateşe verdiler" sözleriyle aktardı. Bu arada jandarma özel harekat timleri de teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonlarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber