Paralel yapı operasyonu: 21 gözaltı

İzmir'de 'Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda, örgüte finansal destek sağladığı iddia edilen 21 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2015 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel yapı operasyonu: 21 gözaltı

İzmir merkezli 8 ilde düzenlenen "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonda, örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 21'e çıktı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir'deki 14 adresle birlikte Sivas, Gümüşhane, Çanakkale, Kütahya, Denizli, Aydın ve Muğla'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 21'ye yükseldi.

Gözaltına alınanlar arasında öğretmen, iş adamı ve serbest meslek çalışanlarının da bulunduğu belirtildi.

Şüphelilerin, "Fethullahçı Terör Örgütü'nün yönetici ve üyeleri oldukları, tehdit ve şantaj yaparak örgüte destek sağladıkları" suçlamasıyla gözaltına alındığı ifade edildi.

Operasyon kapsamında aralarında örgütün Ege bölge sorumlusu olduğu iddia edilen Bekir Baz'ın da evinde arama yapıldığı, elde edilen dijital verilerin incelenmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğü bildirildi.

Avukat olduğu kaydedilen Baz'ın mesleğini yapmadığı, maaşını "Paralel Devlet Yapılanması"ndan aldığı ve bir süre önce yurt dışına kaçtığı ileri sürüldü.

Orman yangını çıkarmak için hazırlık yaptıkları iddiası

Gözaltına alınanlardan yaşları 18'den küçük Ş.B ve N.Y'nin Menemen, Buca ve Narlıdere ilçelerinde orman yangını çıkarmak için hazırlık yaptığı iddia edildi.

Şüphelilerle birlikte bidon içinde 2,5 litre benzin, 4 molotofkokteyli ve molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemelerin de ele geçirildiği, zanlıların Cudi dağında çıkan orman yangınına misilleme yapmak düşüncesiyle bu eylemi gerçekleştirmek üzere oldukları ileri sürüldü.

Öte yandan terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan diğer 4 zanlının ise Ramazan Bayramı'nın 2. günü Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki "Apo'ya Özgürlük" eylemine çağrıda bulundukları, eylemde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini astıkları belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber