Antalya'da polis, boy-kilo derdine düştü

Haber Giriş : 05 Eylül 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin turistik kenti Antalya'da polisler yakında 'manken' gibi olacak! Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, bir genelge yayımlayarak kentteki polislerden vücut indeksi (boy-kilo orantısı) istedi. Tüm birimlere dağıtılan genelge üzerine polis memurları boy ve kilolarını hesaplamaya başladı. Vücut indeksi kriterlerine uymayan polisler için önümüzdeki günlerde 'zorunlu spor' ve 'diyet' talimatı bekleniyor.

Tüm veriler toplandıktan sonra aşırı kilolu polislerin diyetisyen eşliğinde zayıflayacağı, ayrıca şeker, kolesterol ve tansiyon taramalarının da yapılacağı belirtildi. Yaklaşık 5 bin polisin görev yaptığı Antalya'da düzensiz ve dengesiz beslenmeden dolayı birçok polis memurunun vücut indeksi 'parlak' görünmüyor.

Bir emniyet müdürlüğü yetkilisi, polislerin çalışma hayatlarında halkla mükemmel bir uyum sağlamaları için sağlıklarının yerinde olmasının şart olduğunu belirtti. Polisin, bu yüzden ruh sağlıkları kadar vücut sağlıklarının da yerinde olması gerektiğini kaydeden yetkili, anketten sonra vücut kriterlerine uymayanların hastanelere sevk edilerek tedavi olmalarının isteneceğini söyledi.

Yabancı dil öğretecek

Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcülüğü yapan ve Antalya Emniyet Müdürlüğü görevine üç ay önce atanan Feyzullah Arslan, daha önce de yayımladığı ilginç genelgelerle dikkat çekmişti. Arslan, polislerin yabancı dil öğrenmesi için kentte kurslar düzenlenmesini istemiş, ayrıca trafik levhalarının da İngilizce ve Rusçalarını hazırlatmıştı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber