Yargıdan adil ücret eylemi

Haber Giriş : 06 Eylül 2006 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORUN ve taleplerini Adalet Bakanlığı'na iletmek için bugün Ankara'da yapacakları yürüyüşe dün İzmir'den başlayan yargı çalışanları, Bursa'ya geldi.

Bursa Savaş Karşıtı Platformu üyelerince Santral Garaj Mahallesi'nde karşılanan yargı çalışanları, Uluyol Mahallesi'ndeki adliye binasına kadar yürüdü. Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Mustafa Çınar, adliye binası önünde yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı ve adliyelerde çalışan yargı emekçilerinin zor koşullarda, düşük ücretle ve türlü sorunlarla boğuşarak hizmet ürettiklerini bildirdi. Sorunları dile getirmek için girişimde bulunan sendikalarının taleplerinin Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından görmezlikten gelindiğini öne süren Çınar, randevu taleplerinin de cevapsız bırakıldığını kaydetti. Çınar, adliye çalışanları arasında büyük bir ücret uçurum olduğunu, son yasayla hakim ve savcıların ücretleri artırılırken, adliye memurlarına hiçbir ücret artışının sağlanmadığını belirterek, 'İnsanca yaşanacak bir ücret talebini haykıran yargı emekçileri görmezden gelinmiştir' dedi.

Adalet felç olur

Adliye çalışanları olmazsa adliyelerde hiçbir işin yürümeyeceğini, duruşmaların görülemeyeceğini savunan Çınar, şunları söyledi: 'Yani kısacası adalet felç olur. Binbir sorunla boğuşan emekçiler gece-gündüz çalışır, nöbet tutar, duruşmaya girer, dosyaları düzenler, gece cinayet davalarına gider, halka yanıt verir, hizmet üretir, iş yoğunluğu içinde sosyal yaşantısı ve sağlığı bozulur, çalışır da çalışır. Yoksulluk ücretine mahkum edilir.'

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber