Tüm servetlerini eğitime verdiler

Haber Giriş : 11 Eylül 2006 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hürriyet

Mustafa KINALI/İSTANBUL

İnşaat mühendisi Aytaç Eruz ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Almanca Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi eşi Doç. Dr. Sakine Eruz, bir ömür boyu sahip oldukları varlıklarıyla, Kastamonu'da 32 derslikli lise yaptırıyorlar. Kaba inşaatı biten 9 ayrı laboratuvara sahip lise, gelecek yıl açılacak.

ÇOCUĞU olmayan Aytaç Eruz ve Doç. Dr. Sakine Eruz çifti, lise için toplam 2.5 milyon YTL harcayacak. Aytaç Eruz, subay bir babanın çocuğu. Almanya ve Avusturya'da mühendislik eğitimi alan Aytaç Eruz, şunları anlattı:

"Çocuğumuz olmadı. Malımızı mülkümüzü satıp lise ya da bir sanat okulu yaptırmayı düşünüyorduk. Ben Konya'nın Akşehir'indenim, eşim ise Kastamonulu. Aramızda anlaştık, hanımköylü oldum ve Kastamonu'ya lise yaptırmaya karar verdik. Aytaç Eruz Eğitim ve Sosyal Dayanışma Vakfı'nı da bu amaçla kurduk. Milli Eğitim arsayı verdi, biz de 2.5 milyon YTL harcayarak liseyi yapacağız. Arkamızda bundan daha güzel, daha kalıcı bir hizmet bırakamayız."

Doç. Dr. Sakine Eruz da "Bu kararı eşimle birlikte aldık. Üniversitede pek çok çocuğa öğretmenlik yapıyorum. Ama okul yaptırmak bambaşka bir duygu" dedi. Aytaç Eruz, eşinin babası, kulak-burun-boğaz uzmanı Şükrü Esen'in köyü Mehran'da asırlık caminin onarımını da yaptırdı. Eruz çifti, Nakkaştepe'deki evlerinin bahçesindeki 20 sokak kedisi ile yine sokakta bulup, Toni adını verdikleri köpeğe bakıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber