Bir yanda 'seçim' diğer yanda 'geçim' hesabı

Bu ay 37 bin öğretmen atama, 900 bin öğretmen ödenek bekliyor. 5 milyon memurun gözü kritik zamda... 10 milyonu aşkın emekli ise promosyon ve intibak kararını gözlüyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Ağustos 2015 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir yanda 'seçim' diğer yanda 'geçim' hesabı

Hakkı KURBAN

Koalisyon görüşmelerinden olumlu sonuç çıkmaması, siyasetteki "seçim" tartışmalarına, vatandaşların "geçim" hesaplarını da ekledi. Milyonlarca kişi gözü, mevcut AK Parti hükümeti ve bürokrasinin atacağı adımlara odaklandı. Memurlardan emeklilere, öğretmenlerden polislere kadar milyonlarca insan, muhalefetin oklarını yönelttiği hükümetin kararlarını bekliyor. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi yürütülen hazırlıklar çerçevesinde bu ay 37 bin öğretmen ataması yapılacak. Atamanın gününü bekleyen öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre hareket edecek. 900 bin öğretmen de, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi "eğitime hazırlık ödeneği" bekliyor. 950 TL'lik ödemenin eylül ayında verilmesi öngörülüyor.

ZAM PAZARLIĞINA ODAKLANDILAR

5 milyon memur ve memur emeklisinin gözü de hükümette. Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet, yetkili konfederasyon Memur Sen'in 2016 için 8+8, 2017 için 7+7 oranındaki talebinin ardından teklifini açıklamıştı. Bu kapsamda 2016 için yüzde 4+4, 2017 için 3+3 olarak deklare edilen oran, dün 2016 için yüzde 5+4'e yükseltilmişti. Bu konuda son sözün söylenmesi bekleniyor. Memurlar gibi, memur emeklileri de maaş zammıyla birlikte, enflasyon farkı ödemelerinden yararlanacak.

POLİSTEN GARDİYANA KADAR...

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2 bin komiser yardımcısı alımı yapılacağını açıklamıştı. 200'ü kadın, bin 800'ü erkek adaylar için başvurular 22 Ağustos -6 Eylül arasında gerçekleştirilecek. İçişleri Bakanlığı, bu süreçle ilgilenirken, Adalet Bakanlığı da, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün bin 534 infaz ve koruma memuru alımına odaklandı. İnfaz ve koruma memurluğu için başvurular 14 Ağustos'ta sona ermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber