Diyanet İşleri'nden hükümete IŞİD raporu!

"Örgüt, ürettiği nahoş imajlarla İslam'ı yeryüzü ölçeğinde kanlı bir din olarak takdim etmekte sınır tanımamıştır. Hareketin tek sermayesi düz akıl ve acımasızca kullandığı silahlardır"

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 18 Ağustos 2015 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet İşleri'nden hükümete IŞİD raporu!

Mustafa TÜRK

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nca hazırlanan ve hükümete sunulan IŞİD raporunda, "Örgüt, ürettiği nahoş imajlarla İslam'ı yeryüzü ölçeğinde kanlı bir din olarak takdim etmekte sınır tanımamıştır. Hareketin tek sermayesi düz akıl ve acımasızca kullandığı silahlardır" denildi. "DAİŞ'in Temel Felsefesi ve Dini Referansları" raporunun, doğrudan örgüt üyeleriyle temas etmiş kişilerle yapılan görüşmelerden, IŞİD'in yazılı ve görsel kaynaklarından hazırlandığı belirtildi. Raporda, "DAİŞ'in (IŞİD) İslam'ın farklı yorumlarından oluşan tuhaf ve ilginç bir kolajlamayla Müslümanların dini duyarlılıklarını rehin aldığı" vurgulandı.

'MANTIKLARI VASAT BİLE DEĞİL'

IŞİD'in şiddet ve tedhiş içerikli cürümlerini ayet ve hadislere dayandırmaya çalıştığına vurgu yapılan raporda; bunun hakikatle ilgisi olmadığına, İslam'ın terörü tasvip etmediğine, aksine şiddet ve katliamların sahiplerine büyük vebal yüklediğine dikkat çekildi. Raporda, "Tüm insanları tek tip bir toplum halinde düşünmek, vasat aklın dahi öngöremeyeceği bir husus. İslam dininde DAİŞ'in vahşetini besleyecek dini gerekçeler bulunduğunu söylemek ancak taraflı bir çaba olarak değerlendirilebilir. İdeoloji ve düşünce farklılıkları birlikte yaşamayı engellememeli, kültürel zenginlik olarak algılanmalı" ifadelerine yer verildi.

"Aslolan, insanları Hakk'a davettir" denilen raporda, "Hesap görme işi insanlara ait değildir. Ancak tebliğ ve davet esastır. Müminlere düşen sabırla hakkı tavsiye etmektir. Kabul etmeseler de, kimse gayrimüslimlerin inançlarına, ibadetlerine, yaşam tarzlarına bir tecavüzde bulunamaz. DAİŞ benzeri oluşumlara zemin hazırlayan bataklıkları kurutmanın yolu, ölü fikirleri ayıklamaktan geçer. İnsanı önceleyen, hikmeti, maslahatı ve maksadı gözeten bir din dili üretmeye ve yaygınlaştırmaya çalışmak, çözüm yolu olabilir" denildi.

"IŞİD MÜSLÜMANLARIN FAY HATLARIYLA OYNUYOR"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ankara'da gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan 31. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nın açılışında 81 ilin müftülerine seslendi. Son günlerde artan terör olaylarına işaret eden Görmez, "Terörün kaynağındaki aktörler hesabını Allah'a vereceklerdir. Ancak bu millet, bu zihni ve kalbi parçalanmayı hak etmemektedir. Vahşeti, terörü benimseyenler, bundan beslenenler, terör eylemlerini hangi gerekçeyle yaparlarsa yapsınlar kendilerine mahşeri vicdanda asla meşruiyet bulamayacaklar ve ilahi adalete hesap vereceklerdir" dedi. IŞİD, Taliban, Boko Haram gibi örgütlere de işaret eden Görmez, "Bu yapılar İslam'ın genleriyle ve Müslüman coğrafyanın fay hatlarıyla oynamaktadır. İnsanlara huzur vaat etmeyen, insanlığı İslam'dan soğutan hareketlerin hiçbir değeri yok. IŞİD'in aldattığı gençlerin hakikate ulaşmaları için çabalar artırılmalı" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber