Başbakan korumalarına saldırıda üst düzey polis parmağı çıktı

Haber Giriş : 12 Eylül 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saldırganları protokole kim soktu kim salıverdi?

Başbakan'ın Söğüt'teki konuşması sırasında ciddi olaylar çıktı. Erdoğan'ın yeğeni Ali Erdoğan, ciddi biçimde yaralandı, yüzüne 14 dikiş atıldı.

Bu olayların perde arkası ise korkunç.
Gelen bilgilere göre, Başbakan'ın yakınındaki AK Partililere saldıran grup, Başbakan'ın ve yakın çevresinin bulunduğu "protokol bölümüne" ilçede görevli üst düzey bir Polis Müdürü tarafından sokuldu.
Protokol bölümüne sokulan bu kişilerin üzerinde, muşta, bıçak gibi saldırı amaçlı aletler vardı.
Bu grup, hemen Başbakan'ın arkasındaki bölüme yerleşti ve ardından olaylar patladı.
Grup AK Partililere saldırdığı sırada Başbakan'ın yeğeni Ali Erdoğan, yüzüne gelen bir "muşta" darbesiyle yaralandı. Ali Erdoğan'ın yüzüne 14 dikiş atıldı.
Saldırgan grup, Başbakan'ın koruma görevlileriyle de arbede çıkardı. Bu saldırı sırasında Başbakanlık korumalarınca etkisiz hale getirilen saldırganlar, yerel Emniyet güçlerine teslim edildi.
Ancak iddialara göre, saldırganları teslim alan kişi, saldırganları protokol bölümüne sokan kişiydi. Ve kendisine teslim edilen saldırganları "hiçbir işlem yapmadan" salıverdi.
Durumun anlaşılması üzerine hemen Emniyet alarma geçirildi ve saldırganlar, Eskişehir karayolu üzerinde yakalandı. Saldırganların 06 DB 001 plakalı bir otomobil kullandığı anlaşıldı. Yakalanan sanıklar, polislerle tartıştıktan sonra bir kez daha serbest bırakıldılar ve Ankara'ya doğru yola devam ettiler.
Daha sonra Ankara girişinde bir kez daha durduruldular. Ancak yine gözaltına alınmaktan kurtuldular. Fakat bu sefer kimlik tespiti yapıldı. Otomobilde bulunan üç kişiden ikisinin Ali Işıklar ve Recai Yıldırım olduğu öğrenildi. Üçüncü kişinin ise MHP'de Genel Başkan Yardımcısı olduğu ve bir dönem bakanlık da yaptığı iddia ediliyor. 06 DB 001 plakalı Volvo marka otomobilin trafikte MHP adına kayıtlı olduğu da ortaya çıkmış durumda.
Zanlıların 16 araçlık bir konvoyla Söğüt'ten geldiklerini, ancak çıkan olaylarla bir bağlantıları olmadığını öne sürdüklerini de öğrendim. Şimdi Emniyet Genel Müdürlüğü, kimlikleri belirlenen saldırganları dördüncü kez yakalamak için seferber oldu.
AK Parti yönetimine yakın isimler, saldırının "planlı ve organize" olduğunu düşünüyor.
İçişleri Bakanlığı da Söğüt'teki olayda saldırganların protokol bölümüne nasıl girdiğini ve yakalandıktan sonra kimin tarafından salıverildiğini ortaya çıkarmak için bir müfettiş görevlendirdi.
Gerçekten de bu soruşturma önemli. Çünkü Başbakan'ın bulunduğu bölüme eğer silah sokulabiliyorsa, Başbakan'ın güvenliği ciddi tehlike altında demektir.
Ve olaylar şunu gösteriyor ki, gelişmeler düne kadar ülkücü camiayı olayların dışında tutmayı beceren Devlet Bahçeli'nin kontrolünün dışına çıkmış vaziyette.

fatih altaylı/sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber