2 yeğeni Doğu'da asker bakanımız var

Haber Giriş : 12 Eylül 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneydoğu'da şehit düşen askerlerimizin genelde "yoksul aile çocukları" olduğu, "siyasetçi, asker, bürokrat, zengin çocuklarının buraya gönderilmediği" yolundaki iddialarla ilgili Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, sorularımızı yanıtladı.

BAKANIN YEĞENLERİ

Güneydoğu'ya bilgisayar kurasıyla gidiliyor ve hiçbir ayrım olmadan herkesin çocuğu da gidiyor. Milletvekili çocuğu, yakını diye bir ayrım asla söz konusu değil. Örneğin etkili konumda olan bir bakanımızın (isminin gizli tutulmasını istedi) 2 yeğeninden birisi halen Tunceli'de, diğeri Hakkári'de asker. Gerçekten baktırdım, dediği yerlerde askerlik yapıyor. Milletvekilleri çocuklarından da askerliğini Güneydoğu'da yapanlar var.

ARAMIZ BOZULDU

Bazı milletvekillerinden istediği kişilerin gönderilmemesi için gelenler oldu. Özellikle yeni seçilen milletvekillerinin yakınlarının Güneydoğu'ya asker olarak gönderilmemesi için çok ısrarları oldu. Ancak, bunların hiçbirini yerine getirmedik. Bu yüzden bazılarıyla aramızda bozuldu. 'Gitmesin' diye ısrar ediyorlar ama bilgisayarla kura çekiliyor.

BİLGİSAYARLA

Kurada kim nereye çıkıyorsa oraya gidiyor. Bakan, milletvekili, bürokrat, asker çocuğu diye ayrım yok. Bir tek yerde ricaları dikkate almaya çalışıyoruz. Üniversite mezunu bazı gençlerimiz yedek subay olmak istiyor, bazıları da kısa dönem er olarak askerlik yapmak istiyor. Mümkün olduğunca dikkate alıyoruz. Bu da kanunun gereği.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber