Belediye gelirleri yüzde 30 artırılacak

Haber Giriş : 12 Eylül 2006 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, TBMM'ye gönderilen tasarıyla belediyelerin gelirlerinin yaklaşık yüzde 30 artacağını söyledi.

Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, İl Özel İdareleri ile belediyelerin gelirlerini artırmakla ilgili kanun tasarısının ele alındığını kaydederek, imzaların tamamlandığını ve tasarının TBMM'ye gönderildiğini açıkladı. Çiçek, merkezi bütçeden belediyelere ve il özel idarelerine ayrılan kaynağın artırılması gerektiğini de söyledi.

Cemil Çiçek, vergilerin altı adet öngörüldüğünü belirterek şöyle sıraladı: "Emlak vergisi, ilan reklam vergisi, eğlence vergisi, elektrik gaz tüketim vergisi, konaklama vergisi, çevre temizlik vergisi. Çok sayıdaki harçlar dörde iniyor; Geçici kullanım harcı, inşaat harcı, yapı kullanma izni ve cins değişikliği harcı, işyeri açma izni harcı. Vatandaşların katılma payları da yol, su, kanalizasyon harcamalarına katılma payı gibi daha yeknesak hale getirmeye çalışıyoruz. Belediye gelirlerinde yüzde 30 artış sağlanmış olacak."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber