Maliye, 127 yıldır ilk kez kadın müfettiş alacak

Haber Giriş : 12 Eylül 2006 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçaklarıyla mücadele için artırdığı denetimleri yüzünden 10 yeni maliye müfettiş yardımcısı istihdam edecek.

7-8 Ekim tarihlerinde Maliye Teftiş Kurulu'nca yapılacak giriş sınavı, 127 yıldır kadın müfettiş adaylarına kapalı duran kapıları da açıyor. Kurulduğu günden beri hiç ?hanım eli' değmeyen kurulda artık bayan müfettişler de görev yapacak. Maliye Teftiş Kurulu Başkanlığı'na iki ay önce atanan Cemal Boyalı, ?Sınava bayanları da bekliyoruz.? dedi. Boyalı, ?Yeterli düzeyde bilgi birikimine sahipseniz bayan olmanız maliye müfettişi olmanız için engel değil. Sınavı kazanmanız halinde Maliye Teftiş Kurulu'nda bir ilk olacaksınız. Neden bu ilki siz başarmayasınız?? sözleriyle hanım müfettiş adaylarına çağrıda bulundu.

Zaman'da geçen ay çıkan Maliye Teftiş Kurulu'nda daha önce hiç kadın müfettişin çalışmadığı yönündeki haber, hanım adayların ilgisinde büyük bir artışa yol açtı. ?İlk olmak isteyen pek çok kadın müracaat ederken 7 Eylül itibarıyla hanım adayların sayısı 56'ya ulaşmış durumda. 1879 yılında kurulan ve bakan adına teftiş, vergi inceleme ve soruşturması gibi görevleri yerine getiren kurul, maliye çevrelerinde kamuda yer aldığı günden beri bayan çalıştırmayan tek kurum olarak biliniyor. Öte yandan Maliye Bakanlığı'nın üst düzey yönetiminde de ?hanım' bulunmadığı kaydediliyor. Hesap uzmanları ve maliye müfettişlerinden oluşan bakanlığın üst yönetiminin genel müdür ve genel müdür yardımcılığı görevlerini yürüten herhangi bir bayan personel bulunmuyor. II. Abdülhamit zamanında oluşturulan kurulun üyeleri arasından 1 başbakan, 3 başbakan yardımcısı, 32 bakan, 48 müsteşar, 4 büyükelçi ve 49 milletvekili ile çok sayıda genel müdür yetişmiş. Ayrıca SPK Başkanı Doğan Cansızlar, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ile Kamu İhale Kurulu Başkanı Hasan Gül de maliye müfettişi kökenli

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber