Yerel Seçimler ve Belediye Memurlarının Maaşlarını Arttıracağız Yönündeki Vaatlerin Gerçekliği

Haber Giriş : 07 Mart 2004 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerel Seçimler ve Belediye Memurlarının Maaşlarını Arttıracağız Yönündeki Vaatlerin Gerçekliği

657 sayılı Kanunun Kapsam başlıklı birinci maddesi gereğince, "Belediye ve belediyelerin kurdukları birliklerde çalışan memurların" maaşları da 657 sayılı Kanun kapsamında belirlenmektedir.

Bu Kanunun 146'ncı maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "Memurlara kanun, tüzük ve yönetmeliklerin ve amirlerin tayin ettiği görevler karşılığında bu Kanunla sağlanan haklar dışında ücret ödenemez, hiç bir yarar sağlanamaz" hükmü gereğince, 657 sayılı Kanunda öngörülen ödemeler dışında farklı bir ödeme getirilememektedir.

Bilindiği üzere, memur maaşları Bütçe Kanunları, Kanunlar ve bunların yetki verdiği durumlarda Bakanlar Kurulu Kararları ile belirlenmektedir. Bu nedenle mevcut siyasi iktidara rağmen bir belediye başkanının (belediye işçisinin maaşını arttırması mümkün olmakla birlikte) belediye memurunun maaşını artırması mümkün değildir. Yani belediye memurlarının maaşlarının arttırılması ile diğer memurların maaşlarının arttırılması arasında hiç bir fark bulunmamaktadır.

Bu çerçevede, yerel seçimler öncesinde belediye başkanlarının memurların maaşlarını arttıracakları yönündeki vaatlerinin hiçbir gerçekliğinin bulunmadığını, aksi yöndeki tüm uygulamalar hakkında Sayıştay tarafından zimmet çıkarıldığını belirtmek gereği duyuyoruz.


Aşağıdaki Haber NTVMSNBC'den alınmıştır.

Belediye çalışanının maaşı artacak

... ... Belediye Başkan adayı ..., belediye başkanlığına başlar başlamaz hayat pahalılığı altında ezilen belediye memurları, işçileri ve sözleşmeli çalışanların maaş ve sosyal haklarını iyileştireceğini bildirdi.

Ben belediye başkanlığı görevine başlar başlamaz, öncelikle hayat pahalılığı altında ezilen memuru, işçisi, sözleşmelisiyle tüm belediye emekçilerinin maaş ve sosyal haklarını iyileştireceğim. Ücretlerinde iyileştirmeye gideceğim. Emeklerinin karşılığını tam zamanında ödeyeceğim. Kısacası, katılımcı emeğe saygılı bir yönetim olacağım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber