Samsun'da şehit edilen polisin katil zanlıları yakalandı

Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, bir polisin şehit edilmesi olayına karıştıkları iddiasıyla arananların yakalandığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2006 21:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Müdürü İlhan, geçen hafta pazar günü meydana gelen ve Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosunda görevli polis memuru Alaaddin Pergel'in şehit olduğu olayla ilgili açıklama yaptı.

İki aracın karıştığı hafif hasarlı bir trafik kazasından sonra olayın zanlıları olarak belirlenen kişilerin bulunduğu otomobildeki bir kişinin açtığı ateşte 3 kişinin yaralandığını, bu olayın takibini yapan ekibe silahla ateş açıldığını belirten İlhan, olayda polis memuru Alaaddin Pergel'in şehit olduğunu, bir zanlının da silahıyla ölü ele geçirildiğini söyledi.

Olay anında zanlılardan Ahmet S'nin, bu kişinin ifadesi doğrultusunda da zanlı olarak adı geçen Ali K, Caner K. ve Muzaffer Y'nin yakalandığı söyleyen İlhan, şunları kaydetti.

?Gözaltına alınan Ahmet S'nin verdiği ifade doğrultusunda diğerlerinin kimlikleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Olayın zanlısı olarak arananlar yakalandı. Bunlardan ilgisiz olanlar varsa değerlendirilecektir. Ancak Caner K. ile Ali K'nın ilgili oldukları tespit edilmiştir. Muzaffer Y'nin ilgisi olmadığı ortaya çıkıyor gibi. Bu konu değerlendiriliyor.?

İlhan, daha önce zanlı olarak adı geçen bazı kişilerin olaya karışmadığının anlaşıldığını, buna, gözaltındaki Ahmet S'nin verdiği ve sonradan yanlış olduğu anlaşılan bilginin neden olduğunu söyledi.

Olayda ölü ele geçirilen Eyüp Ersoy'un kullandığı silahın haziran ayında bir evden çalınan ruhsatlı tabanca olduğunu belirten İlhan, yine olayda kullanılan aracın da aynı model bir başka aracın plakasını taşıyan İstanbul'dan çalıntı bir otomobil olduğunu bildirdi.

İlhan, polis memurunun şehit edilmesinden önce 3 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak ise 3 kişinin arandığını da söyledi.

Bu arada, olayın ardından zanlılar arasında adı geçenlerden Murat T.'nin halen Samsun Kapalı Cezaevi'nde bulunduğu belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber