Diyarbakır'da kanlı gece: 6'sı çocuk 8 ölü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2006 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da, bir ilköğretim okulunun yakınında meydana gelen bomba patlaması sonucu 5'i çocuk 7 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, saat 21.15 sıralarında, Koşuyolu semtinde bulunan Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun bulunduğu bölgede meydana gelen bomba patlaması sonucu 5'i çocuk 7 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Diyarbakır Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Patlamanın ardından bölgede geniş bir güvenlik kordonu oluşturulurken, hastane çevresinde de tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Yaralılardan durumu ağır 5'inin Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiği ifade edilirken, çok sayıda yaralı yakınının da hastanelere akın ettiği öğrenildi. Patlamanın şiddeti ile çevrede bulunan evlerde de maddi hasar meydana gelirken, çok sayıda işyerinin camlarının kırıldığı kaydedildi

Olayla ilgili bölgede geniş çaplı inceleme başlatılırken, şehir giriş ve çıkışlarında kontroller artırıldı. Patlamada hayatını kaybedenlerin ise kimlik tespit çalışmalarına başlandığı belirtildi.

YARALILARIN İSİMLERİ

Yaralananların Erkan Bir, Mubin Çiçekli, Ali Haydar Kaplan, Şahin Songur, Murat Akboz, Hasan Çakar, A. Samet İlhan, Selahattin Altunoğlu, Mehmet Şimşek, Neytullah Dağ, Vehbi Tanrıverdi, Seyfettin Can, Süleyman Yüksel, Ezgi Yetişecek, Emine Yetişecek, Nahide Çetinkaya olduğu belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber