Bilirkişi raporu Rektör Aşkın'ı aklamaya yetmedi

Haber Giriş : 14 Eylül 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Aşkın davasında, faturaların üzerlerinin karalandığı ortaya çıktı. Bilirkişi Prof. Cila, sözleşme fiyatları için raporunda 'bulunamamıştır', 'okunamamıştır' yazarken, mali bilirkişi tayin edilmesini istedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Profesör Yücel Aşkın ve yardımcıları hakkında dava açılmasına yol açan tıbbi cihaz alımı ile ilgili bilirkişi raporu hazırlayan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşenur Cila, raporunda cihazların proforma faturalar (ihracatçı İspanyol firmanın hazırladığı) ile teslimat faturalarının karşılaştırılmasını yapamadığını belirterek, faturaların üzerinin karalandığını tespit ettiğini bildirdi. Üzeri karalanmış faturalar, İspanyol Expansion SA firmasından 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımında usülsüzlük ve sahtecilik davasının en önemli belgelerini oluşturuyor.

BİLİRKİŞİ BİLİRKİŞİ İSTEDİ

Prof. Cila, raporun sonunda sözleşme kapsamında teslimatı yapılan 35 kalem cihazın 32 kaleminin tam, eksiksiz çalışır vaziyette görüldüğü ve cihazların büyük kısmının 2003 yılında kurularak faaliyete geçirildiği belirtirken, raporun bu cihazların sözleşme birim fiyatı ile ilgili kısımlarını 'Birim fiatları bulunamamıştır' ve 'Okunamamıştır' ifadeleri ile doldurdu. Bilirkişi Cila, raporunda, belgelerin mali ve teknik değerlendirmesinin yeniden yapılması için bir bilirkişinin tayin edilmesini talep etti.

MAHKEME DEĞERLENDİRECEK

Özellikle Rektör Aşkın'ın tutukluluğu döneminde 'beyaz kurdela 'kampanyası düzenleyerek Aşkın'a destek veren Hacettepe Üniversitesi'nden gelen bilirkişi raporunda yeni mali bilirkişi talep edilmesi, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 23 Kasım 2006'da yapacağı duruşmada değerlendirilecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber