Başbakan Yardımcısı Şahin, kamu reformu için Genelkurmaydan görüş alındığını söyledi

Haber Giriş : 08 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Şahin, kamu reformu için Genelkurmaydan görüş alındığını söyledi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Meclis'te yoğun tartışmalara neden olan Kamu Yönetimi Yasa Tasarısı için Genelkurmay'dan da bilgi alındığını açıkladı.

Aksiyon dergisininde yer alan habere göre, AK Parti'nin en büyük projesi olarak belirtilen reform paketi ele alındı. Haberde, Başbakan Yardımcısı Şahin söz konusu yasa tasarısı ile ilgili olarak askerin görüşünün alındığını belirtiyor.

Tasarının kanunlaşması ile devlet yönetimi ve ?Ankara' anlayışında önemli değişikliklerin olacağı hatırlatılan haberde, devletin hantallığının azaltılacağı ve yetkilerin önemli kısmının taşraya taşınacağı ifade ediliyor.

?Her işin çözümü Ankara' zihniyetini bugüne kadar hiçbir hükümetin değiştiremediğine dikkat çekilen haberde, projenin başarısız olması durumunda ise devlet yapısının güçleneceği ve uzun yıllar değiştirilmeye cesaret edilemeyeceği vurgulanıyor.

Reform paketini hazırlayan ve kamuoyuna açıklayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kamu yönetiminde kilitlenme olduğunu belirtti. Şahin, AKP'den önceki tüm iktidarların kamu yönetiminde reformdan bahsettiğini dile getirerek, tek parti olamadıkları için Meclis'e getiremediklerini söyledi. Siyasi korkularla yetki ve görevlerin merkezde toplandığını kaydeden Şahin, ?Bu durum Ankara'yı kilitledi.? şeklinde konuştu. Genelkurmay'ın görüşlerini sorduklarını aktaran Şahin, ?Genelkurmay'a da gitti arkadaşlarımız. Tasarıyı sorduk; ancak icazet istemedik. Orada da bu konu görüşüldü, tartışıldı. Onların önerileri de bu metne yansımıştır.? dedi.
imedya.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber