Ardahan Öğretmenevi'nde elektrik faturası fazla gelince öğretmenlerin kaldığı odalara baskın yapıldı

Haber Giriş : 09 Mart 2004 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan Öğretmenevi'nde elektrik faturası fazla gelince öğretmenlerin kaldığı odalara baskın yapıldı.

Ütüden fön makinesine tüm elektrikli cihazlara el konuldu

Öğrenci yurtlarındaki 'oda baskınlar'ı bu kez öğretmenlere yapıldı. Ardahan Öğretmenevi'ne gelen 2.5 milyar liralık elektrik faturasına kızan müdür yardımcısı, öfkesini öğretmenlerden çıkardı. Öğretmenlerin kaldığı 30 oda yedek anahtarlarla tek tek açılarak, elektrikli eşyalara el konuldu.

TEDAŞ'tan Ardahan Öğretmenevi'ne gelen 2.5 milyar lira tutarındaki fatura öğretmenevi yönetimini kızdırdı. Öğretmenevi Müdür Yardımcılarından Öztürk Dündar, temizlik görevlisi kadına odalardaki elektrikli eşyaları toplaması talimatını verdi. Görevli kadın, öğretmenlerin derste olduğu saatlerde yedek anahtarla girdiği 30 odada arama yaptı. Öğretmenlere ait ütü, radyo, teyp, walkman, saç kurutma makinesi, elektrikli su ısıtıcısı ve ortak kullandıkları televizyonla çamaşır makinesine el konuldu. Toplanan aletler depoya kilitlendi.

Öğretmenevi Müdürü Hikmet Kömürcü, öğretmenleri kızdıran uygulamanın doğru olduğunu savundu. Defalarca uyarmalarına rağmen öğretmenlerin kendilerini dinlemediğini öne süren Hikmet Kömürcü, bundan sonra bu tür aletler kullananlar hakkında tutanak tutacağını söyledi. Müdür Yardımcısı Öztürk Dündar da öğretmenlerin uyarılara kulak asmaması üzerine temizlikçi kadına talimat verdiğini ve odalardaki elektrikli eşyaları toplattığını söyledi. Dündar, bu eşyaların toplatılmasıyla yaratabileceği tehlikelerin de önüne geçildiğini savundu.

Öğretmenler, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak, odalarına izinsiz olarak giren ve eşyalarına el koyan müdür yardımcısı ile diğer görevlilerden şikayetçi oldular. Kamu binalarında elektronik eşya kullanmanın yasak olduğunu hatırlatan Ardahan Valisi Aydın Güçlü, 'şeklen' yanlış dediği baskınla ilgili inceleme başlattı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber