'Paralel Devlet' operasyonu'nda 9 kişi serbest

Yapılanmaya finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2015 23:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Paralel Devlet' operasyonu'nda 9 kişi serbest

"Paralel Devlet Yapılanması"na finansal destek sağlamak üzere bir araya geldiği öne sürülerek gözaltına alınan 9 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 1 Eylül'de düzenlediği operasyonda "himmet" adı altında finansal destek sağlamak için toplantı yaptığı iddiasıyla gözaltına aldığı 17 şüpheliden 3'ü savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 14 zanlı ise İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden 5'i serbest bırakılırken, aralarında iş adamları Abdullah B. ve Salih K'nın da bulunduğu 9 kişi tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Mahkeme, şüpheliler hakkında adli kontrol uygulanarak serbest bırakılması kararı verdi.

"Paralel Devlet Yapılanması"na "himmet" adı altında finansal destek sağlamak için toplantı yapıldığı ihbarını alan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Üsküdar Libadiye'deki 5 katlı bir iş merkezine operasyon düzenlemiş ve toplantı halindeki 17 kişiyi gözaltına almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber