Topbaş: Para hesaplarına yatırıldı, eylem olmamalı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT şoförlerinin pazartesi günü iş yavaşlatma eylemi yapacakları yönündeki söylemlere inanmadığını belirterek, "6.4 milyon YTL tutarındaki para İETT işçilerinin hesaplarına yatırıldı" dedi.

Topbaş, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Uluslararası Şehir ve Bölge Plancıları Birliği (ISOCARP) tarafından düzenlenen 42. Dünya Planlama Kongresi'ndeki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Okulların açılacağı pazartesi günü, İETT otobüs şoförlerinin Ağustos ayı maaşları, ikramiyeleri ve sözleşmeden doğan farklarını alamadıkları için iş yavaşlatma eylemine gidecekleri yönündeki söylemlerin hatırlatılması üzerine Başkan Topbaş, "Belediye başkanı olarak, Kasım, Aralık ayına kadar sözleşme gereği paranın verileceğine, iş yavaşlatma eyleminin de olmayacağına inanıyorum. İstanbullular, bu yapılanları affetmeyecek. Böyle bir tavır üzücü. Maaşlarda bir sorun yok. Toplu sözleşme farkından kaynaklanan bin 700 kişinin alacakları var. Dün akşam itibariyle 6.5 milyon YTL hesaplara yatırıldı, diğer kısım Kasım-Aralık'ta yatacak. İş yavaşlatmanın olmayacağına inanıyorum. Gereği yapıldı" dedi.

Belediyenin bir aile olduğu ve aile içinden böyle sesler çıkmasının üzücü olduğunu ifade eden Topbaş, "İstanbullular, bunu etkilemeye çalışan çevreleri, sendikaları affetmez. Önümüzdeki eğitim döneminde trafikte sıkıntı olmaması için çalışmalar yapılırken kalkıp böyle bir tehdit unsuru koymayı yanlış buluyorum. Böyle bir tavır üzücü, şık değil" diye konuştu. Kadir Topbaş, İETT'nin zarar ettiğini ve belediye bütçesinden kaynak aktarılarak ayakta tutulmaya çalışıldığını, bunun yanında taşıma ücretlerine ciddi bir zam yapılmadığını söyledi.

Bazı kişilerin, buldukları fırsatı değerlendirerek bunu tehtit unsuru olarak kullanmasının doğru olmadığının altını çizen Kadir Topbaş, "Toplu sözleşmeyi onların beklemediği boyutta yaptık. Bin 700 civarındaki arkadaşımızla ilgili toplu sözleşmeden doğan farklar var. Maaşlarında bir problem değil. Ödenmesi gereken meblağlarla ilgili önceki akşamdan itibaren 6.5 milyon YTL yatırıldı, diğer kısım Kasım-Aralık ayında ödenecek. Bunlar ödenir, çözülür. Böyle bir karşılıklı tavır koymak şekliyle çözüm olmaz. Bazı kişilerin, fırsat buldukları zaman o fırsatı en iyi şekilde değerlendirip bunu tehdit unsuru olarak kullanması doğru değil. Bu bizim ahlakımızla bağdaşmaz Bunu bir söylenti olarak görüyorum. Pazartesi günü iş yavaşlatma eylemi olmayacak. Vatandaş bunu iyi karşılamaz, vatandaşın İETT'ye olan bakışı değişir" açıklamasında bulundu.

Başkan Topbaş, okulların ABD'de olduğu gibi çarşamba günü açılması için teklif vereceğini de açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber