İtiraf ederseniz DAEŞ'ten tutuklatırız!

Himmet operasyonuyla gözaltına alınan mütevelli üyeleri verdikleri ifadelerde FETÖ'nün çalışmalarını tek tek deşifre etti: Toplantılarda Hz. Muhammed'i (S.A.V.) yok sayıyorlar! Avukatlar, Gülen'i itiraf eden olursa 'DAEŞ'den tutuklanırsınız' diye tehdit ediyorlar!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Eylül 2015 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İtiraf ederseniz DAEŞ'ten tutuklatırız!

Himmet operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 14 kişiden FETÖ itirafı! Mali polisin baskını sırasında toplantıya başkanlık yapan imam Salih K.'nın yırttığı notlar polis tarafından bir araya getirildi. Yırtılan notlarda, Ukrayna bağlantısı tespit edildi. Notların kendisine ait olduğunu söyleyen Salih K. "Kendi bütçemle alakalı hesap yapmıştım" dedi. Savcılık sanıklara "Örgüt kamuoyunda İslami bir cemaat lanse edilmesine rağmen hiyerarşik bir strateji ile hareket etmenizin amacı nedir" sorusu yönetildi.

Şehitleri de konuştunuz mu?

Şüphelilerin birçoğu ifadesinde, "Baskın anında Türkiye gündemini konuşuyorduk" dedi. Bunun üzerine polisler terör örgütü PKK'nın son aylarda yaptığı hain saldırılarının Salı toplantılarında konuşulup konuşulmadığı da sordu. Gözaltındaki imamlardan Salih K.'ya Cemaat medyası tarafından Sultanbeyli'nde öldürülen PKK'lıların ölüm tarihi neden şehitler için kullanılan şehadet tarihi olarak kullanıldığı soruldu. Salih K. "Benim bilgim yok" dedi. Bu cevapları tutanaklar çürüttü. Polis baskını sırasında şüphelilerin "Biz Fetullah Gülen cemaatinin mütevelli heyeti olarak hizmet amacıy toplandık" dediklerini tutanak altına aldı. Aynı kişiler emniyette "Halı saha maçı yapacaktık" diyerek ağız değiştirdi.

Avukattan korkunç tehdit!

Bilgilerin paylaşılması üzerine E.B isimli paralel avukatın zanlıları yönlendirdiği ortaya çıktı. Avukat Y.A'nın ise zanlılardan birinin cemaat itirafı üzerine "Senin DAEŞ'çi olduğunu söylerim, kendini kurtaramazsın" diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı.

İmamlar paraları zarf içinde getirir

GözaltınDAKİ Tescil A.Ş'nın finans uzmanı ifadesinde mütevelli heyeti içinde bulunan imamların zarfla para getirdiklerini söyledi. Şirkette çalışmadığı ancak SGK'lı gösterilen Emre D'nin abi denilen kişilerden olduğunu söyleyen finans uzmanı, Hakan G.'nin Abdullah Büyük'e iletilmek üzere bir çok defa zarf getirdiğini söyledi.

Taşeron örgütlenme

ESKİ bir mütevelli heyet üyesi paralel yapı tarafından nasıl kandırıldığını anlattı. Eski üye son bir kaç yıldır örgütle irtibatını kopardığını belirterek "17-25 Aralık sonrası cemaati sorguladım. Bu süreçte yapının amacının siyasi ve taşeron bir örgütlenme olduğunu fark ettim. Ayrıldım" dedi.

Peygamberi yok saydılar

Eski mütevelli üyesi ifadesinde "Sözde hizmet hareketinin İslamı yorumlamadaki görüşleri, Peygamber efendimizi neredeyse yok sayma noktasına gelen söylemlerivle sadece Allah'a inanan herkesin cennete gideceğini, peygambere imanın gerekli olmadığını, Müslümana karşı zulme sessiz kalırken İsrail ve Amerika'ya sonsuz hoşgörü beslenmesini sağlamayı çalıştıklarını gördüm.

ÇIKARLARI YÖNETİYOR

Cemaatin kendisine inanmış binlerce insanın dini duygularını hizmet etme arzularını ve inançlarını kullanarak sadece ve sadece kendi çıkarları doğrultusunda yöneten bir yapıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber