Aile Bakanlığı, artık personel ilanı vermeli!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aylardır açıklamaları yapılan personel alım ilanını artık yayımlamalı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Eylül 2015 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığı, artık personel ilanı vermeli!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2011'de kuruldu. Bakan Fatma Şahin döneminden bu yana uzman personel alınacak, ASDEP başlayacak şeklinde sürekli açıklamalar yapılmaktadır. Aynı açıklamalar Bakan Ayşenur İSLAM döneminde de devam etti. Şimdi de geçici hükümetin kurulmasıyla birlikte yeni Aile Bakanımız Ayşen GÜRCAN, iki ay içerisinde ASDEP'i süratle uygulamaya koyacağını açıklamıştır. Artık Bakanlığın ne kadar ve nasıl personel alacaksa ilanı vermesinin zamanı gelmiştir. 1 Kasım seçimlerinden önce personel alımı yapılmazsa ve ASDEP 81 ilde başlatılmazsa hayaller ve umutlar sonraki dönemlere kalacaktır yine.

1) Bakan Fatma Şahin döneminde bizzat Sayın Bakanın yapmış olduğu açıklamalar vardır. Çeşitli müjdeler verilmiş ancak şu ana dek herhangi bir adım atılmamıştır.

2) 2014 yılının başlarında Aile Bakanlığı'na kanunla 2050 kadro verilmiştir. Söz konusu atamalar 2014 yılında yapılmıştır. Bakanlığın yapmış olduğu atamaları takdir etmiştik ancak atamalar yetersiz kalmıştır.

3) ASDEP uygulamasıyla kadrolu mu sözleşmeli personel alınacağı açıklanmamıştır. Ailenin korunmasına yönelik kanun tasarısı da kadük kalmıştır. Kanunun içinde yeni kadro ihdası beklentileri vardı.

4) Başbakan Davutoğlu da 5 bin yeni uzman alınacağı müjdesini vermişti Ayrıca Bakan İSLAM, 2015'in ikinci yarısında personel alımlarının başlatılacağını ifade etmişti.

5) Yeni projeyle alınacak personelin hangi unvanda alınacağı da belirsizliğini korumaktadır. SYDV yöntemiyle sözleşmeli personel mi alınacaktır veya başka bir yöntem mi seçilecek belli değildir.

6) Geçici Hükümetle birlikte Aile Bakanı Ayşen GÜRCAN ise yaptığı açıklamada iki ay içerisinde ASDEP'i başlatacağını, kadroların ve yönetmeliklerin hazır olduğunu belirtmiştir.

7) Atama bekleyen Sosyoloji ve Sosyal Hizmet mezunları merakla ve kaygıyla Aile Bakanlığı'nın personel ilanını beklemektedir. Kaygının sebebi; ciddi sınavlar yapılacak diye daha önce açıklama yapılmış olmasıdır. Yani yazılı sınav mı sözlü sınav mı yapılacak belli değildir. Merakın sebebi; Bakanlığı'nın ne kadar personel alacağı, nasıl alacağı, hangi bölüme kaç kontenjan verecek olmasıdır.

8) SYDV'ler personel alımlarına devam ediyor. Sosyal Hizmet ve Sosyoloji mezunlarının istihdam alanlarına tüm lisans mezunları başvurabilmektedir. İleride Bakanlık farklı bölümden mezun olanları hangi unvanla kadroya geçirecektir? Sosyal Çalışmacı ve Sosyologlar Bakanlığın olmazsa olmaz meslek elemanlarıdır.

9) Sosyal Hizmet Merkezleri'nin kapatılacağı söylenmiş ve yeni merkezlerin açılmasına izin verilmemişti ancak Bakanlıktan son gelen bilgiler SHM'lerin kapatılmayacağı hatta yeni SHM'lerin açılacağı yönündedir. Bakanlığın personel istihdamına yönelik resmi bir açıklama yapmasında fayda vardır.

SONUÇ: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan'dan iki aylık bir dönem de olsa meslek elemanlarına atama müjdeleri bekliyoruz. Sayın Bakanın daha önce Bakanlıkta üstlendiği görevler olduğu için konuya hakim olduğunu düşünüyoruz. 2011'den bu yana verilen vaatler haber ajanslarında halen durmaktadır. 1 Kasım'dan önce bizzat Sayın Bakanın ağzından müjde verileceğine inanıyoruz.

Zeki KARA

Eğitimci-Yazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber