Borçlar, Emekli Sandığı'nı zorladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Eylül 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Sandığı'nın finansal sıkıntısının emekli sayısındaki artış ve belediyelerin borcundan kaynaklandığı öğrenildi. Belediyeler, yapılandırılmış borçlarını ödemedi

Eylül başından bu yana hastane ve eczaneler ile tıbbi malzeme alan emeklilere ödeme yapamayan Emekli Sandığı'nın finansal sıkıntısının arkasından emekli sayısındaki patlama ile belediyelerin borcu çıktı.

Sadece ağustosta yaklaşık 8 bin 938'i eğitim personeli olan 13 bin 270 kamu çalışanı emekli olunca, sandık toplam 298 milyon YTL emekli ikramiyesi ödedi. Belediyelerden tahsil edilmeyen alacak ise 569.3 milyon YTL'ye ulaştı.

'Ödemelerde sorun yok'

Emekli Sandığı Genel Müdürü Mehmet Ali Özyer, kurumun finansal sıkıntıları olduğu yönündeki iddiaları Milliyet'e değerlendirdi.
İkramiyelerin ve emekli aylıklarının ödenmesinde sorun yaşanmadığını ve emeklilik işlemlerinin geciktirilmesinin sözkonusu olmadığını anlatan Özyer, ağustosta Milli Eğitim personelinin emeklilik talebinde bir artış olduğunu söyledi.

Özyer, bu durumun öğretmenlerin emeklilik başvurularının yılda iki dönem ile sınırlandırılmasından kaynaklandığını kaydetti. Yılın ikinci yarısında sosyal güvenlik kuruluşlarına yapılan transferler düşerken; Emekli Sandığı'nın özellikle sağlık harcamalarını ödeyememesinde birikmiş alacakların tahsil edilmemesi etkili oldu.

Emekli Sandığı'nın belediyelerden 569.3 milyon YTL alacağı olduğu belirlendi. Özyer, "Alacaklarımızı tahsil etsek elimiz çok rahatlardı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber