Sezer. Eğitimde yapılan yanlışların özrü olmaz

Haber Giriş : 17 Eylül 2006 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ?Ders kitaplarının ve öğrencilere önerilen kaynak yayınların uygunluğunun yetkin kişi ve kurumlarca belirlenmesi, onların gelişimleri yönünden büyük önem taşımaktadır" diyerek, eğitimde yapılan yanlışların özrünün olamayacağını ifade etti.

Sezer, 2006-2007 eğitim-öğretim yılı açılışı nedeniyle yayınladığı mesajında, önemli uyarılarda bulundu. Sezer, eğitimin kesinlikle devlet denetiminde, Atürkçülükten ve laiklikten ödün vermeden yapılmasına dikkat çekerek şunları söyledi:

?Bu bağlamda, dogmalarla ve boş inançlarla çocukları ve gençleri etkileme amacı güden okulların ve kursların varlıklarını sürdürmeleri engellenmeli, çocuk ve gençlerimizin çağdaş bir eğitim alarak geleceğe hazırlanmaları konusunda toplum doğru bilgilerle yönlendirilmelidir. Çocuklarımızın dilini, yaşama bakışını, ilgilerini, kısaca geleceklerini önemli ölçüde belirleyen kitapların seçiminde özenli olunması gerekmektedir. Ders kitaplarının ve öğrencilere önerilen kaynak yayınların uygunluğunun yetkin kişi ve kurumlarca belirlenmesi, onların gelişimleri yönünden büyük önem taşımaktadır. Bireyler ve toplumlar için yaşamsal yönü bulunan eğitim konusunda yapılan yanlışların özürü olamaz ve giderilmesi olanaksızdır."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber