Şehit çocuklarına anlamlı destek

Sivil toplum kuruluşları ve özel sektör şirketlerinden, şehit çocuklarına anlamlı bir destek geldi. Maddi katkılardan eğitime kadar birçok alanda yapılacak kampanyalar için vatandaştan da katılım bekleniyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Eylül 2015 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit çocuklarına anlamlı destek

ÖZGE YAVUZ PINAR ÇELİK NACAR

Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları ve özel sektör şirketleri, son dönemde özellikle terör saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik güçlerinin aileleri ve çocuklarına destek için harekete geçti. Bu alanda ilk adımlardan birini perakendecilerin çatı kuruluşlarından Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) attı. Bir aydır bu konu üzerinde çalıştıklarını söyleyen BMD Proje Geliştirme ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sinan Öncel, şehit çocuklarına maddi yardımda bulunacaklarını açıkladı. Öncel, bunun için de Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı, Mehmetçik Vakfı ve TEYEV (Türk Emniyet Teşkilatı Yetimleri Eğitim Vakfı) ile görüşme yaptıklarını söyledi.

PARA VAKIFLARA YATACAK

Üyelerine ve vatandaşlara maddi yardım çağrısında bulunacakları açıklayan Öncel, kampanyanın adının ise "BMD Türkiye'nin Çocuklarının Yanında" olduğunu söyledi. Üyeleri ve vatandaşlar arasında bu konuda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ifade eden Öncel şöyle konuştu: "BMD olarak 5 yıldır 'Türkiye'nin Markaları Türkiye'nin Çocuklarını Giydiriyor' kampanyasıyla bugüne kadar 1 milyon 260 bin çocuğa giysi yardımı yaptık. Bu konularda oldukça hassasız. Bu kez yardımlarımız maddi olacak. Ancak para toplama işini BMD yapmayacak. Üyelerimizin hangisi ne kadar bağış yapmak isterse bunu vakıflara yapabilecek." Öncel, her zaman çocukların yanında olduklarını da belirterek, hiçbir bölge ve şehir gözetmeksizin 5 yıldır çocuklara yönelik yardım kampanyası yaptıklarını söyledi. Öncel, "Vatandaşları da şehit çocuklarına maddi yardım konusunda yönlendireceğiz" şeklinde konuştu.

EĞİTİME KATKI

Özel sektör şirketlerinden de şehit çocuklarına destek gelmeye başladı. Elit Cambridge Okulları, şehit çocuklarına 1.5 milyon TL destek olacağını açıkladı. Anasınıfı, ilkortaöğretim ve lise düzeylerinde eğitim veren kurum, şehit çocuğu 10 öğrenciyi 5 yıl boyunca ücretsiz olarak okutacak. Ömerli'de bulunan Elit Cambridge Okulları'nda okumak isteyen şehit çocukları, başvurularını [email protected] adresine 1 Ekim 2015'e kadar yapabilecek. Elit Cambridge Okulları Kurucusu Hakan Şaştım, "Şehit ailelerinin acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Bu acıları dindirebilmek mümkün olsaydı ama en azından şehit çocuklarına iyi bir gelecek sağlayabiliriz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber