CHP'de 'Vatan' rahatsızlığı

Partide kendisini 'sol kanat' olarak tanımlayan ekip, Perinçek'le işbirliği görüşmelerini 'siyaseten hata' diye tanımlıyor. Kulislerde, söz konusu işbirliğinin büyük kentlerde oy kaybına yol açacağı konuşuluyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Eylül 2015 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de 'Vatan' rahatsızlığı

Meriç Tafolar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile 3 Eylül perşembe günü yaptığı görüşmenin ardından işbirliği amaçlı bir mekanizmanın oluşturulması parti içinde rahatsızlık yarattı.

'Ak Parti söylemi'

Alınan bilgilere göre parti içinde kendisini 'sol kanat' olarak tanımlayan ekip, Perinçek'in yıllardır seçim kampanyalarını CHP karşıtlığı üzerine kurduğuna işaret ederek, işbirliği görüşmelerinin siyaseten hata olduğuna dikkat çekiyor. Kulislerde, Vatan Partisi ile işbirliği yapılması durumunda partinin bazı büyük kentlerde oy kaybına uğrayacağı endişesi dile getiriliyor. Özellikle Perinçek'in, cezaevinden çıktıktan sonra bazı konularda Ak Parti söylemi ile örtüşen söylemler kullanması ve Kürt sorunun demokratik ve barışçıl çözümü noktasından CHP'den farklı düşünüyor olmasının, sağlıklı bir işbirliğinin zeminini tıkadığı ifade ediliyor.

'Sadece destek açıklaması'

Kılıçdaroğlu'nun bu endişeleri taşıyan yakın çevresine, "Listelerde yer almayacaklar, eğer kabul ederlerse sadece destek açıklaması yapacaklar" dediği ifade ediliyor. Ancak kulislerde Vatan Partisi'nin destek açıklamasının dahi oy kaybettireceği görüşünün hakim olduğu belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber