PKK Cizre'ye 200 kişilik suikast timi yerleştirdi

Cizre'de HDP'nin sözde özerklik hayalini gerçekleştirmek için PKK'nın ilçeyi ele geçirme planını AKŞAM açıklıyor. Her mahalleye hendekler kazıp patlayıcı yerleştiren teröristlerin hain planını güvenlik güçleri bozdu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Eylül 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK Cizre'ye 200 kişilik suikast timi yerleştirdi

Cizre'de 8 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve beraberindeki olayların perde arkasında terör örgütünün katliam planı yatıyor. O hain planı AKŞAM açıklıyor: Güvenlik güçleri PKK'nın iç savaşın merkezi olarak seçtiği Cizre'ye gruplar halinde bir ayda 200 azılı suikast timini yerleştirdiğini belirledi. Bu timler halkın evlerini zapt edip yerleşti. Kuzey Irak'taki Haftanin kampından gelen teröristlere kırsalda yetişmiş azılı teröristler de katıldı. Uzun namlulu silahlar ve patlayıcılarla yığınak yapan suikast timinin hedefinde güvenlik güçlerine çok büyük kayıplar yaşatacak seri eylemler vardı.

KANDİL: SİVİLLLERİ ÖLDÜRÜN!

Kandil kaos ortamının alevlenmesi için timlere 'Sivilleri de öldürün' talimatı verdi. Bu bilgi üzerine ilçe adeta güvenlik çemberine alındı. Özel harekat timleri o hainleri gasp ettikleri evlere hapsetti. Bu sefer de azılı teröristler 'siviller ölüyor', 'Cizreliler aç kaldı' gibi yalanlar üretti. Bunun üzerine Demirtaş HDP heyetiyle Cizre'ye girmeye çalıştı ancak geri dönmek zorunda kaldı. Güvenlik güçleri operasyonlarda aralarında suikast timlerinin de olduğu 32 teröristi etkisiz hale getirmişti.

İstanbul'da 17 PKK'lı gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü teyakkuzda! Ekipler 11 ilçede 28 adrese baskın düzenledi. Operasyonda 14'ü PKK ve YDG-H üyesi olduğu öne sürülen toplam 17 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 pompalı tüfek, 12 molotofkokteyli çok sayıda örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber