Yumurta satışı yapmanın kuralları belirlendi

KÜÇÜK yumurta üreticilerinin piyasaya doğrudan yumurta satışı yapmasının kuralları belirlendi. Düzenleme sektörle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı karşı karşıya getirdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Eylül 2015 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yumurta satışı yapmanın kuralları belirlendi

Sektör düzenlemenin hem kendilerine hem de tüketicilere olumsuz yansıyacağını savunurken; bakanlık "AB'ye uyum kapsamında yapılması gerekiyordu. Küçük üreticileri belli kurallara bağladık. İşin özü budur" açıklaması yapıyor.

Resmi Gazete'de dün yayımlanan "Küçük miktarlardaki yumurtanın doğrudan arzına dair yönetmeliğe" göre, artık haftadan bin 500'ten fazla yumurta üretmeyen, en fazla 250 kanatlı hayvana sahip işletme veya kişiler de esnek kurallarla doğrudan ürününü tüketiciye satabilecek veya perakende noktalarına direk verebilecek. Bunun için il müdürlüklerine gerekli evraklarla yapılacak başvuruyla süreç başlayacak.

UYARDIK AMA

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Hasan Konya, düzenlemenin doğru olmadığını söyledi. Gerekli izinleri, biyogüvenlik tedbirlerini almadan insanların piyasaya girişinin bu yönetmelikle mümkün olacağını söyleyen Konya "Büyük entegre tesisleri denetlemekte zorlanan bir sistem, küçük üreticiyi nasıl denetleyecek. Bizi büyük bir tehlike bekliyor. Gezen köy hayvanlarından dolayı kuş gribi ortaya çıkıyor ve ihracat kapılarımız kapanıyor. Önümüzdeki dönemde sektörün zararını kim telafi edecek. Serbest gezen köy tavuğu denecek ve fiyatlar organik algısıyla daha da yükselecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber