Akdoğan: Reformlardan dönüş yok

AK Parti, 5'inci Olağan Büyük Kongre için kendi resmi yayın organı olan Türkiye Bülteni'nin kongre özel sayısını çıkardı. Dergide çözüm sürecinin geçmişi, bugünü ve yarını anlatıldı ve reformlardan dönüş olmayacağı vurgulandı. 13 yıllık AK Parti iktidarını en iyi tanımlayan kavramın normalleşme olduğu tesbiti yer alan dergide, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'da süreçle ilgili değerlendirmeleri de yer aldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Eylül 2015 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdoğan: Reformlardan dönüş yok

Ayfer Mallı

Kararlılık mesajı veren Akdoğan, "HDP'nin, 7 Haziran seçimlerinden önce çözüm sürecinin düşmanı olan paralel yapı ve statükocu çevrelerle kirli bir işbirliğine giderek makas değiştirmesi, sürecin mimarı olan AK Parti kadrolarına karşı adeta siyasi savaş açması, örgütün ise başkaldırı mesajlarıyla toplumu tahrik etmesi, süreci zehirleyen unsurlar olmuştur. Hükümetimiz ve devletimiz terör ittifakının kurguladığı oyunu bozmuş, gerçekleşen terör eylemlerinin bir sonucu olarak operasyonlara başlamıştır" dedi. "Bu operasyonlar, 90'lı yıllara dönüşle izah edilemez" diyen Akdoğan, "90'lı yıllar hukuksuzlukla, kirli mücadele yöntemleriyle, halkı dışlayan ve bastıran yanlış uygulamalarla, insan haklarını örseleyen yaklaşımlarla anılmaktadır. AK Parti, hukuk içinde terörle mücadele etmekte, vatandaşın mağduriyet yaşamamasını, tam aksine vatandaşların temel haklarını garanti altına alacak bir kamu düzeninin tesis edilmesini amaçlamaktadır" diye belirtti.

ÇÖZÜMÜN MİMARI AK PARTİ

Akdoğan, AK Parti'nin reformlardan, hizmetlerden, yatırımlardan, bölge insanını kucaklayan siyasi paradiğmadan asla vazgeçmeyeceğini vurgulayarak, "Çözüm sürecinin mimarı, yürütücüsü ve lokomotifi AK Parti'ir. AK Parti'nin güçlü olması sürecin neticeye ulaşması açısından önem taşımaktadır. Bu süreci sonuca ulaştırmak bizim için ahlaki, insani ve vicdani bir görevdir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber