Hükümet ve memur konfederasyonları yarın toplanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2006 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile memur konfederasyonları, Uzlaştırma Kurulu kararlarını değerlendirmek üzere yarın biraraya gelecek.

Kamu İşveren Kurulu üyeleri ile Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen heyetleri, saat 10.30'da Başbakanlık Yeni Bina'da toplanacak.

Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen, hükümetin Uzlaştırma Kurulu kararlarını dikkate alarak masaya yeni bir teklifle gelmesini bekliyor. Konfederasyonlar, en azından kurul kararlarının uygulanmasını talep ediyor.

Toplu görüşmeler sürerken masadan çekilen KESK, yarınki toplantıya katılmayacak.

Hükümetin sunduğu zam tekliflerinin konfederasyonlar tarafından kabul edilmemesi nedeniyle toplu görüşmeler anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı.

Konfederasyonlara 2 teklif sunan hükümetin birinci teklifi, en yüksek maaş alan memurların maaşlarında gelecek yılın birinci ve ikinci 6 aylık dönemlerinde yüzde 2,5 olmak üzere kümülatif yüzde 5,1, en düşük maaş alan memurların maaşlarında da aynı dönemler için yüzde 4 olmak üzere kümülatif yüzde 8.2'lik artış öngörüyordu.

İkinci teklifte ise bütün memurların maaşlarının gelecek yılın birinci ve ikinci 6 aylık dönemlerinde yüzde 2,5 olmak üzere kümülatif 5.1 oranında arttırılması, buna ilave olarak en düşük maaş alan ve döner sermayeden yararlanamayan yaklaşık 1 milyon 400 bin memura birinci ve ikinci 6 aylarda 20'şer YTL'lik denge tazminatı ödenmesi yer alıyordu.

Uzlaştırma Kurulu, memur maaşlarına, gelecek yılın birinci ve ikinci 6 aylarında, düşük maaş alanlar için yüzde 6'şar, yüksek maaş alanlar için yüzde 5'er zam, ayrıca ek ödeme almayan memurlara 50+20 YTL iyileştirme yapılması yönünde görüş bildirmişti.

Kurul kararlarının bağlayıcılığı bulunmuyor.

Tarafların mutabakata varamamaları halinde memur maaşlarına gelecek yıl için yapılacak zam konusundaki son kararı Bakanlar Kurulu verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber